Rågkross

Rågkross
Rågkross

Rågkross är hel råg som klippts i bitar. Rågkross är mycket fiberrikt och innehåller även en hel del mineraler.

Använd rågkross när du bakar bröd för att få ett nyttigt, fiberrikt och gott bröd med lägre GI.

Jämfört med vetekross så är rågkross lite nyttigare.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Nej

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av rågkross.

Energi: 330 kcal
Kolhydrater: 61 g (varav sockerarter: 1.5 g)
Protein: 10 g
Fett: 2 g
Fibrer: 13 g

Tips och info

Finns i affären:

Bland mjöl.

GI tips:

Rågkross har lågt GI och är en bra ingrediens i GI-bröd.

Hållbarhet och förvaring:

Torrt ej över normal rumstemperatur.

Pris:

ca 15 kr för 400 g

Ersätt med:

Vetekross, vetekli, havrekli.

Vad väger rågkross?

Måttomvandla rågkross mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest