
webmaster
Durumvete är en hård vetesort med extra starkt protein. Vetesorten har en gul kärna - därav den gulare färgen man får på det man gör med durumvete jämfört med vanligt vetemjöl.
Använd durumvetemjöl till hemgjord färsk pasta och bakning av matbröd och pizza.
Durumvetemjöl passar även bra till italienska brödorter såsom Focaccia och Ciabatta. Brödet får en fyllig smak och en spröd skorpa. För bästa resultat används alltid durumvetemjöl tillsammans med annat vetemjöl vid brödbak.
1 dl = 65 g.
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Nej
Vegetariskt: Ja
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av durumvetemjöl.
Energi: | 350 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 68 g (varav sockerarter: 3.0 g) |
Protein: | 12 g |
Fett: | 2 g (varav mättat fett: 0.4 g) |
Fibrer: | 2 g |
Natrium: | 3 mg |
Finns i affären:
Bland mjöl.Hållbarhet och förvaring:
Torrt i rumstemperatur eller svalare.Pris:
Ca 10 kr för 1 kgErsätt med:
VetemjölKonvertera från valfri måttenhet till en annan.
Måttomvandling direkt i mobilen
Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!