Bloggens startsida

Vad är skillnaden på havrebollar och chokladbollar?

Publicerad 12 maj 2017 13:49 i Recept och mat

Ifall du har funderat på vad skillnaden mellan havrebollar och chokladbollar är så tänkte jag här och nu reda ut det!

havreboll och chokladboll

Den synliga skillnaden är färgen. Havrebollar är ljusbruna och chokladbollar är mörkbruna. Både havrebollar och chokladbollar kan rullas i antingen pärlsocker eller kokosflingor. Man kan även om man vill lyxa till det doppa bollarna i smält choklad och strö över kokosflingor.

Den smakmässiga skillnaden är att havrebollar har en gräddig havresmak. Chokladbollar smakar mest choklad.

Recepten är ju snarlika. Ungefär samma ingredienser, det som skiljer är mera havregryn i havrebollar och mera kakao i chokladbollar. Tillvägagånggsättet är också nästan likadant, det som skiljer är att havrebollssmeten bör arbetas med maskin minst 5 minuter för att få till den där goda gräddiga havresmaken. Chokladbollsmeten kan för all del arbetas längre tid med maskin den med och det man uppnår då är lite mindre tuggmotstånd och lite lenare smak.

havreboll och chokladboll i genomskärning

Vad är godast? Jag har svårt att välja faktiskt, både havrebollar och chokladbollar är ju riktigt gott!

Kommentarer

Vill du ha svar?
info
Svar till Markus Daghall Skrivet av Susanne
Varsågod! 😊 Ett tips är att baka båda och jämföra så blir det väldigt tydligt (dessutom en anledning att behöva baka och "tvingas provsmaka" 😉).
Skrivet av Markus Daghall
Jag undrade faktist detta för några veckor sedan. Hittade inget vettigt svar på frågan då, så tack för detta! :)

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl

är systemutvecklare och entreprenör som lagar mat, fotar, skriver recept och utvecklar recepten.se och ett antal mobilappar.

Susanne är civilingenjör med matlagning och bakning som stort intresse. Läs mer.

Följ mig gärna via RSS: RSS feed eller i sociala medier: