| Frukt och grönt |
Bär
Bär är goda att äta som de är men lämpar sig även bra i efterrätter, mellanmål, tårtor m.m, både gott att äta och fina som dekoration.
Tillgång
Bär som jordgubbar, hallon, blåbär, tranbär och lingon brukar finnas att köpa i frysdisken året runt. När det är säsong säljs de ofta även färska. Självklart är bären godast färska när det är säsong så då bör man passa på att köpa och njuta av dem. Om du har förmånen att ha egna odlingar eller bor i närheten av skogen där det växer bär så är bären förstås ännu godare då man kan äta dem ännu färskare.
Bär som ingrediens i recept
Bär är gott som ingrediens i många bakverk, pajer, efterrätter, mellanmål, smoothies, tårtor m.m.
De flesta bär har en sötsyrlig smak, vissa bär är väldigt syrliga som t.ex. tranbär och lingon, då kan man behöva kompensera det med socker för att få en lagom syrlighet.