Vit sparris

vit sparris
Färsk vit sparris.

Vit sparris finns att köpa färsk när det är säsong för den, det är en riktig delikatess så passa på då! Annars finns den att köpa konserverad i glasburk året runt och det går även att hitta fryst vit sparris.

Tillagning av vit sparris

Skala sparrisen med en potatisskalare, dock inte knoppen. Skär bort det som är hårt längst ner.

Vit sparris kan kokas i lättsaltat vatten ca 10-20 minuter beroende på hur tjock och färsk den är. Den kan också stekas i smör.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av vit sparris.

Energi: 27 kcal
Kolhydrater: 2 g
Protein: 3 g
Fett: 0 g
Fibrer: 2 g

Tips och info

Engelskt namn:

white asparagus

Finns i affären:

Färsk i grönsaksdisken i säsong, fryst i frysdisken och konserverad i glasburk.

Hållbarhet och förvaring:

Förvara färsk sparris i grönsakslådan i kylskåp där den brukar hålla sig åtminstone 5 dagar.

Pris:

ca 45 kr för 250 g färsk

Ersätt med:

Grön sparris.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest