Vallmofrö

Vallmofrön, vita och blå.
Till vänster är en kryddburk med vita vallmofrön och till höger blå vallmofrön.

Vallmofrön används mest till garnering av bröd och olika bakverk.

Det finns både blå, grå och vita vallmofrön. Ett tips är att blanda lite av de olika färgerna om du använder vallmofrön för att dekorera t.ex. bröd med.

Smaken är nötliknande.

Vallmofrön är oljerika och vallmoolja utvinns genom att pressa fröna.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av vallmofrön.

Energi: 592 kcal
Kolhydrater: 28 g
Protein: 18 g
Fett: 42 g
Fibrer: 20 g

Tips och info

Engelskt namn:

poppy seed

Finns i affären:

I kryddhyllan.

Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur. Håller sig flera år.

Ersätt med:

Sesamfrön.

Vad väger vallmofrön?

1 msk 8.55 g
1 tsk 2.85 g

Måttomvandla vallmofrön mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest