Risnudlar
Risnudlar är nudlar tillverkade av rismjöl som tillagas på endast 5 minuter.
Risnudlar är mer likt pasta än vanliga nudlar. Pasta kan därför bytas ut mot risnudlar i de flesta recept.
Risnudlar passar bra till olika wokrätter, kyckling, kött, skaldjur och grönsaker.
Tillagning: Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt ca 1/2 tsk salt. Ta därefter bort kastrullen från plattan och lägg i nudlarna. Låt stå under lock i 3 minuter. Häll av vattnet och tillsätt lite olja så att de inte klibbar ihop.
Risnudlar innehåller ca 85% rismjöl, vatten och modifierad stärkelse(tapioka).
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Nej
Innehåller modifierad stärkelse.Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av risnudlar.
Energi: | 358 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 82 g |
Protein: | 6.4 g |
Fett: | 0 g |
Fibrer: | 1.1 g |
Tips och info
Finns i affären:
Bland asiatiska livsmedel. Risnudlar är thailändskt.Hållbarhet och förvaring:
Förvara torrt i rumstemperatur. Håller sig ca 2 år, se bäst före datum på förpackning.Näringsvärdestips:
Per 100 g: 6 g protein, 79 g kolhydrater, < 1 g fett.Ersätt med:
Fullkornsnudlar, vanliga nudlar, bulgur, couscous.