Recepten.se – Recept> Ris, potatis, pasta> Risnudlar

Risnudlar

risnudlar
Risnudlar.

Risnudlar är nudlar tillverkade av rismjöl som tillagas på endast 5 minuter.

Risnudlar är mer likt pasta än vanliga nudlar. Pasta kan därför bytas ut mot risnudlar i de flesta recept.

Risnudlar passar bra till olika wokrätter, kyckling, kött, skaldjur och grönsaker.

Tillagning: Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt ca 1/2 tsk salt. Ta därefter bort kastrullen från plattan och lägg i nudlarna. Låt stå under lock i 3 minuter. Häll av vattnet och tillsätt lite olja så att de inte klibbar ihop.

Risnudlar innehåller ca 85% rismjöl, vatten och modifierad stärkelse(tapioka).

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Nej

Innehåller modifierad stärkelse.

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av risnudlar.

Energi: 358 kcal
Kolhydrater: 82 g
Protein: 6.4 g
Fett: 0 g
Fibrer: 1.1 g

Tips och info

Finns i affären:

Bland asiatiska livsmedel. Risnudlar är thailändskt.

Hållbarhet och förvaring:

Förvara torrt i rumstemperatur. Håller sig ca 2 år, se bäst före datum på förpackning.

Näringsvärdestips:

Per 100 g: 6 g protein, 79 g kolhydrater, < 1 g fett.

Ersätt med:

Fullkornsnudlar, vanliga nudlar, bulgur, couscous.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info