Risnudlar

risnudlar
Risnudlar.

Risnudlar är nudlar tillverkade av rismjöl som tillagas på endast 5 minuter.

Risnudlar är mer likt pasta än vanliga nudlar. Pasta kan därför bytas ut mot risnudlar i de flesta recept.

Risnudlar passar bra till olika wokrätter, kyckling, kött, skaldjur och grönsaker.

Tillagning: Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt ca 1/2 tsk salt. Ta därefter bort kastrullen från plattan och lägg i nudlarna. Låt stå under lock i 3 minuter. Häll av vattnet och tillsätt lite olja så att de inte klibbar ihop.

Risnudlar innehåller ca 85% rismjöl, vatten och modifierad stärkelse(tapioka).

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Nej

Innehåller modifierad stärkelse.

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av risnudlar.

Energi: 358 kcal
Kolhydrater: 82 g
Protein: 6.4 g
Fett: 0 g
Fibrer: 1.1 g

Tips och info

Finns i affären:

Bland asiatiska livsmedel. Risnudlar är thailändskt.

Hållbarhet och förvaring:

Förvara torrt i rumstemperatur. Håller sig ca 2 år, se bäst före datum på förpackning.

Näringsvärdestips:

Per 100 g: 6 g protein, 79 g kolhydrater, < 1 g fett.

Ersätt med:

Fullkornsnudlar, vanliga nudlar, bulgur, couscous.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest