webmaster
Nudlar
Nudlar finns i olika former tillverkade av olika råvaror som ris och vetemjöl. Det som är gemensamt för alla sorterna är att de går snabbt att tillaga och innehåller mycket snabba kolhydrater.
Nudlarna kokas i vatten med lite salt i några minuter (läs på förpackningen). Därefter häller man av vattnet och nudlarna är klara att servera.
Nudlar passar utmärkt till asiatiska rätter som wok men kan egentligen ätas till det mesta och ersätta pasta och ris.
Välj fullkornsnudlar för ett nyttigare alternativ än vanliga nudlar. Nudlarna innehåller 10% kostfiber och är gjorda på fullkornsmjöl av vete.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: kan innehålla tillsatser
Läs på förpackningen.Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Kan innehålla gluten
Risnudlar är glutenfria medan många andra sorter innehåller gluten. Läs på förpackningen.Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av nudlar.
Energi: | 359 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 61 g |
Protein: | 15.2 g |
Fett: | 3.5 g |
Fibrer: | 11.8 g |
Tips och info
Engelskt namn:
noodlesFinns i affären:
På asiatiska avdelningen, thailändskt specifikt men kan också finnas bland pasta och ris.GI tips:
Fullkornsnudlar har lite lägre GI men nudlar bör generellt undvikas om man vill äta mat med lägre GI.Hållbarhet och förvaring:
Förvaras torrt i rumstemperatur eller svalare. Håller sig i ca 2 år, se bäst före datum på förpackningen.Näringsvärdestips:
Näringsvärde på fullkornsnudlar per 100 g: protein 15 g, kolhydrat 62 g, fett 3 g, kostfiber 10 g.Ersätt med:
Pasta, bulgur, couscous.webmaster