Inlagd ingefära, gari
Recept med Inlagd ingefära, gari
Näringsvärden
Inlagda ingefära - gari, är tunt skivad ingefära som är inlagd i vinäger (helst risvinäger), socker och salt.
Gari är vanligt förekommande som tillbehör i det asiatiska köket i synnerhet det japanska till rätter som sushi och sashimi.
Inlagd ingefära har många hälsosamma egenskaper. Det är många som tycker att smaken kan vara lite stark första gången man smaker och att smaken påminner om en parfym men det är oftast övergående och sedan tycker man det smakar riktigt gott.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Nej
Innehåller ofta citronsyra, sötningsmedel och konserveringsmedel. Läs på förpackningen.Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av inlagd ingefära.
Energi: | 16 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 13 g |
Protein: | 0.1 g |
Fett: | 0.2 g (varav mättat fett: 0.1 g) |
Tips och info
Engelskt namn:
sushi gingerFinns i affären:
Bland asiatiskt.Hållbarhet och förvaring:
Oöppnad burk håller sig ca 1-2 år, se bäst-före-datum och kan förvaras i rumstemperatur. Öppnad burk förvaras i kylskåp och håller sig då ca 1 månad.Pris:
ca 25 kr för en burk på 145 g