Fiskbuljongtärning

fiskbuljongtärning
Använd fiskbuljongtärning som smaksättning i såser, soppor och grytor där du vill ha en fylligare fisksmak.

Fiskbuljongtärningar används i såser, soppor och grytor för att få en fyllig smak.

Innehåll i fiskbuljongtärning kan variera med tillverkare men kan se ut så här: salt, jästextrakt, smakförstärkare, vegetabiliskt fett, stärkelse, fiskpulver, maltodextrin, socker, lök, kryddor, vegetabilisk olja, surhetsreglerande medel, vitlök och emulgeringsmedel.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Nej

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av fiskbuljongtärning.

Energi: 6 kcal
Kolhydrater: 0.5 g (varav sockerarter: 0.5 g)
Protein: 0.5 g
Fett: 0.5 g (varav mättat fett: 0.3 g)
Fibrer: 0.5 g

Tips och info

Finns i affären:

Fiskbuljongtärningar brukar finnas i anslutning till kryddhyllan.

Hållbarhet och förvaring:

Förvaras torrt ej över normal rumstemperatur. Hållbarhet se förpackningen.

Ersätt med:

Fiskfond.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest