Falukorv

falukorv
En ring falukorv, 800 g.

Falukorv är en klassisk svensk korv. Falukorv är färdiglagat kött och kan ätas som den är men är godast att tillaga.

Falukorv brukar innehålla 45-50% kött. Resten av ingredienserna är potatismjöl, kryddor och diverse tillsatser så det är ingen särskilt nyttig korv. Falukorv är en billig korv med billiga ingredienser.

Se upp med köttråvaran. Står det inte att det är svensk köttråvara så är det inte det, även om tillverkaren oftast försöker luras med "tillverkad enligt svensk tradition", "tillverkad i Sverige", svenska flaggor på förpackningen etc. Det måste stå "Svenskt kött" eller att köttråvaran är svensk annars kan det vara vilket skräp som helst.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Nej

Laktosfritt:  Kan innehålla laktos

Läs på förpackningen.

Glutenfritt:  Kan innehålla gluten

Läs på förpackningen.

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av falukorv.

Energi: 260 kcal
Kolhydrater: 4 g (varav sockerarter: 0.5 g)
Protein: 9 g
Fett: 23 g (varav mättat fett: 9.5 g)

Tips och info

Finns i affären:

I kyldisken bland korv, köttbullar.

GI tips:

Falukorv har ganska högt GI eftersom den innehåller mycket potatismjöl med högt GI.

Hållbarhet och förvaring:

I kylen, ca 3 veckor.

Pris:

ca 30 kr/kg.

Ersätt med:

Annan korv.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Freja
Hej.
Tack för en jättebra sida👍👍
Det verkar råda skilda meningar om hur länge falukorven håller i kylen.
Hur länge håller en öppnad förpackning i kyl (4 grader)?
Tacksam för svar.
Mvh
Freja
Svar till Jennie Skrivet av Susanne
Man kan äta rå falukorv, den är så att säga tillagad så det är inget farligt att äta. 
Skrivet av Jennie
Jag brukar äta rå falukorv, det är så gott.
Är det nyttigt?

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest