Enbär
Recept med Enbär
Näringsvärden
Torkade enbär används som smaksättare till vilt kött och viltsåser, kalkon, gås, anka, fläskkött, nötkött och marinader.
Enbär kommer från enbärsbusken. Första året är bäret gulgrönt, andra året växer bäret till sig i storlek och blir grönare för att mogna först under tredje året, då bäret får en blåsvart ton.
Det är de mogna enbären som torkas och används som krydda. Det är även enbär som ger gin dess speciella smak.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av enbär.
Energi: | 385 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 37.3 g (varav sockerarter: 7.5 g) |
Protein: | 19.8 g |
Fett: | 14.6 g |
Fibrer: | 12.7 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Juniper berryFinns i affären:
Enbär finns på kryddhyllan.Hållbarhet och förvaring:
Hållbarhet se förpackningen. Torkade enbär förvaras torrt och svalt.Pris:
ca 25 kr för 22 gErsätt med:
Byt ca 2 enbär mot 1 tsk gin eller ett lagerblad.