Lammkotletter
Lammkotletter är skivad lammsadel, dvs filé med ben. Fjärilskotlett är en benfri lammkotlett, dvs skivad filé.
Lammkotletter är en delikatess och är mycket mer smakrik än t.ex. fläskkotletter.
Tillaga lammkotletter genom att steka dem i en stekpanna, 2-4 minuter per sida beroende på tjocklek och storlek. Salta och peppra. De går också bra att grilla.
Rekommenderad innertemperatur för lammkotletter:
- Blodig: 56-58°C
- Medium: 58-62°C
- Genomstekt: 70°C
Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Stektemperaturer direkt i mobilen
Jag har gjort en app som innehåller innertemperaturer för kött så att du snabbt kan slå upp dem med 2 klick. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket eller ute vid grillen och snabbt behöver slå upp stektemperaturen!
Appen uppdateras kontinuerligt.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av lammkotletter.
Energi: | 234 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 22.2 g |
Fett: | 16.2 g |
Tips och info
Finns i affären:
I köttdisken i välsorterade butiker.Hållbarhet och förvaring:
Några dagar kylskåp, se bäst före datum. Lammkotletter går också bra att frysa och håller sig då minst 6 månader.Ersätt med:
Lammracks, skivad lammstek, fläskkotletter.