Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter.
Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!
Kommentarer
️ Skrivet av Alexei J Larramendi Oliver
Hej,
Jag brukar läsa dina recept vilka jag tycker att de är fantastiska och jätte goda dock har jag en kommentar som skulle vilja debatera med dig via email. Det är ju så att jag läste stycke där du säger att "förvläxla inte kokosolja med kokosfett, de är inte samma sak" dock samtidig läste jag på köket.se det här avsnitt. Kan du förklara mer det till mig eller om de har fel, etc. avsnittet lider så här:
7. Bra i matlagning
Kokosolja och kokosfett är samma sak. Oljan produceras i varma länder, därav dess flytande form. I Sverige säljs den på burk och är fast. Då kokosoljan innehåller mycket mättade fettsyror håller den bra i varma temperaturer och passar perfekt till matlagning och bak, då den inte oxiderar förrän vid 180 grader. Den passar därför bättre än andra vegetabiliska oljor som kan utveckla farliga ämnen vid för höga temperaturer.
webmaster
Svar till
Kari Fredriksson
️ Skrivet av Susanne
Nej det är inget fel, det betyder bara att det är över ca 24°C varmt. Precis som att vatten blir is vid 0°C så växlar kokosolja mellan flytande och fast form vid ca 24°C.
️ Skrivet av Kari Fredriksson
Hej
Om min kokosolja blir flytande i skafferiet har den blivit dålig då?
Hälsningar Kari
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl