Naan
Naan är ett indiskt yoghurtbröd som är gott att servera till dels indiska rätter, men passar egentligen till det mesta eftersom det är goda saftiga bröd.
Naan finns att köpa färdiga i affären, både vanliga stora naan och naan i portionsstorlek med fullkorn. Själv föredrar jag de mindre fullkornsnaanen på bilden.
Värm naanen i mikron eller i ugn innan servering för att få den perfekta smaken. Följ instruktionerna på förpackningen. Tiden i ugnen är endast 1-2 minuter.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Nej
Laktosfritt: Nej
Glutenfritt: Nej
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av naan.
Energi: | 285 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 47 g |
Protein: | 8.3 g |
Fett: | 5.6 g |
Fibrer: | 5.7 g |
Tips och info
Finns i affären:
Bland asiatiska livsmedel.GI tips:
Välj fullkornsnaan som har lägre GI.Hållbarhet och förvaring:
En oöppnad förpackning håller sig ca 3 månader i rumstemperatur. De kan också frysas så håller de sig upp till 6 månader. Bröd som inte äts upp direkt när man öppnar förpackningen går också bra att frysa så länge de inte varit uppvärmda.Näringsvärdestips:
Fullkornsnaan per 100 g: 8,5 g protein, 40 g kolhydrater, 5,5 g fett, 6 g kostfibrer.Ersätt med:
Annat bröd som passar till maten.