Skala ett granatäpple snabbt
Publicerad 08 februari 2017 07:05 i Recept och mat
Så här skalar du snabbt och enkelt ett granatäpple på några minuter!
Tricket är att göra det under vatten för då sparar man tid dels eftersom man då kan vara ganska hårdhänt utan att skvätta ner varken sig själv eller köket samt att granatäppelkärnorna sjunker till botten och skräpet flyter gör skalningen enklare.
Gör så här:
-
Skär ett kryss.
Skär bort som ett lock överst för att du ska kunna få ett bra grepp när du bryter isär granatäpplet.
Häll upp en skål med ljummet vatten (så slipper du frysa om fingrarna). Skålen ska vara så pass stor att dina händer och granatäpplet ryms. Häll i så pass mycket vatten att du kan jobba med granatäpplet under vattenytan.
Bryt isär granatäpplet under vattenytan och ta loss kärnorna. Låt kärnorna sjunka till botten och skräpet flyta upp, detta sparar mycket tid (de största skräpbitarna kan man dock slänga bort om man vill under tiden).
Häll enkelt bort det flytande skräpet och vattnet. Om det är lite skräp kvar på granatäppelkärnorna är det enkelt att pilla bort.
Servera granatäppelkärnorna!
När du skalat färdigt så kan du njuta av de goda granatäppelkärnorna som är goda i sallader, som tillbehör eller garnering till efterrätter eller varför inte äta som ett lyxigt mellanmål med en klick vispad grädde till.
webmaster