Har saknat det här receptet som jag tidigare använt till gurkan.
Mor Olssons Gurka
Publicerad 20 augusti 2010 13:10 i Recept och mat
Det här receptet på inlagd gurka fanns tidigare på Winborgs ättiksspritflaskor.
Eftersom det inte längre finns där och jag fått frågan om receptet från personer som saknar det så lägger jag upp receptet här.
Anledningen till att jag inte lägger upp det som ett vanligt recept är att jag inte provat det här receptet själv och jag har därför heller inga bilder på receptet. Jag kan således inte heller svara på några frågor om receptet. Men här är i alla fall receptet till alla er som saknar det!
Mor Olssons Gurka - Recept
Det här behöver du:
- 2 kg gurka
- 1,5 dl salt
- 2 msk gula senapsfrön
- 2 msk bruna senapsfrön
- 1 kg socker
- ca 10 dillkronor
- 2,5 dl Winborgs Ättiksprit
Gör så här:
1. Tvätta och borsta gurkorna, lägg dem i saltlag (1,5 dl salt till det vatten som täcker gurkorna) i ett dygn.
2. Låt gurkorna rinna av och skär dem sedan i skivor.
3. Varva gurkorna i burkar med dillkronor, gula och bruna senapskorn samt socker.
4. Fördela 2,5 dl ättiksprit mellan burkarna. Låt stå i ca två dygn, då har gurkorna vattnat av sig så att en lag bildats.
Tips: Man kan lägga i några bitar pepparrot också som ger lite extra krydda!
Har saknat det här receptet som jag tidigare använt till gurkan.
Hälsningar Märta
Om jag lägger in gurka med Perstorps 24% ättika, hur blandar jag ut den då?
Mvh
Håkan