️ Skrivet av
Svar till Kjell och andra som vill skriva ut.
Välj skriv ut som PDF och spara filen lokalt.
Välj skriv ut som PDF och spara filen lokalt.
Airfryers har blivit populära att använda istället för en vanlig ugn för att få ett krispigare resultat.
Man kan använda en vanlig ugn för tillagning av allt som man kan göra i en Airfryer. Det som mest liknar en Airfryer är att använda varmluftsfunktionen på sin ugn om man har det. Men det är inte samma sak.
Det finns flera fördelar med Airfryer jämfört med ugn med varmluftsfunktion:
Självklart finns det även tillfällen då det är bättre att använda sin vanliga ugn.
Vanlig ugn | Airfryer |
---|---|
10 min | 8 min |
15 min | 12 min |
20 min | 16 min |
25 min | 20 min |
30 min | 24 min |
35 min | 28 min |
40 min | 32 min |
45 min | 36 min |
50 min | 40 min |
55 min | 44 min |
60 min | 48 min |
Observera att temperaturerna är ungefärliga. Generellt gäller att temperaturen är lite lägre med Airfryer.
Ugn inställd på över- och undervärme | Ugn inställd på varmluftsfunktion | Airfryer |
---|---|---|
190°C | 170°C | 150°C |
200°C | 180°C | 160°C |
210°C | 190°C | 170°C |
225°C | 200°C | 180°C |
250°C | 225°C | 200°C |