Baka min mycket goda rabarberpaj, en klassiker som jag gör ofta! Ett enkelt recept på smulpaj med kokosflingor (eller havregryn) i smuldegen. Extra gott blir det med kanel på rabarbern.
Min goda rabarbersmulpaj. God smuldeg med kokosflingor eller havregryn. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.
200 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Mät upp smöret till smuldegen, dela i mindre bitar och lägg i en bunke och låt stå framme i rumstemperatur under tiden du fixar rabarbern (för att smöret ska hinna bli rumsvarmt innan du gör smuldegen).
Näringsvärde per portion (169 g): 524 kcal, 55 g kolhydrater, 31 g fett, 5 g protein, 3 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Pajen kan förvaras i kylskåp åtminstone 5 dagar. Värm gärna i mikron så den blir ljummen vid servering.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Kjell Wiberg
Hej
Gjorde rabarberpajen i dag. Hoppas det blir bra.
Fick inte till smuldegen bra, gjorde den i maskinen
Fick en känsla att det var för mycket smör i receptetVi
Vi får smaka på pajen i kväll. Den är säkert god.
Mvh Kjell Wiberg
️ Skrivet av Maria
Det här är den absolut godaste rabarberpajen! Brukar servera med vaniljsås eller vaniljglass och t o m de som hävdar att de inte brukar tycka om rabarberpaj tar en bit till! (Jag lägger de skurna rabarberna i en bunke tillsammans med potatismjölet och sockret en stund innan). Supergott!
️ Skrivet av Martin
Tack så mycket för receptet gjorde en paj till familjen och det gillades
Allt gott
️ Skrivet av Edilea
Super gott smulpaj rabarber! 💖
️ Skrivet av Gurkburken
Jag har gjort den massor av gånger. Alltid mycket uppskattad. Kör dock med mer rabarber, upp till ett kilo. Riesling eiswein är perfekt till.
️ Skrivet av Lotta Nilsson
Måste bara säga, vilken underbar hemsida. Kommer att använda mig av dina recept o slänga alla mina kokböcker. Vem behöver dem? Fantastiska recept och beskrivningen hur tillagningen går till är ju guld värt. Tack!!
webmaster
Svar till
Em
️ Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om rabarberpajen! Ett tips om din ugn bränner allt är att sänka temperaturen generellt och kanske även grädda lite lägre ner i ugnen. Troligtvis är din ugn för varm, alltså ugnen blir varmare än de grader du ställt in. Har du en termometer som tål ugnstemperaturer kan du kontrollera detta och på så vis även justera så att det blir rätt när du gör olika recept. Annars fungerar det ju ofta med folie också, men om du vill komma till rätta med problemet så är detta ett tips. :)
️ Skrivet av Em
Super enkelt & så gott ☺️
Men jag använde inte 400g rabarber utan ca 280-300 g sen tog jag hälften kokos och hälften havregryn tog även lite kokos ovanpå smuldegen innan den åkte in i ugnen. Då min ugn har en tendens att bränna de mesta la jag folie över 10 min innan den var klar och fick en perfekt gyllenbrun färg.
webmaster
Svar till
Nina
️ Skrivet av Susanne
Varsågod! Trevligt att du gillar receptet! :)
️ Skrivet av Nina
Det är så enkelt o göra rabarberpaj det tog en kvart timme från början tills det i ugnen tusen tack för god o enkel receptet.
webmaster
Svar till
Ewa stolth
️ Skrivet av Susanne
Vad bra! Varsågod! :)
️ Skrivet av Ewa stolth
Jätte god och lätt att göra, tack
webmaster
Svar till
Emma
️ Skrivet av Susanne
Låter gott! Tack för att du skrev! :)
️ Skrivet av Emma
Såå god. Kunde inte bestämma mig om jag skulle ta havregryn eller kokos så jag tog hälften av varje. Så gott blev det.
webmaster
Svar till
Anna TS
️ Skrivet av Susanne
Trevligt att höra att du gillar receptet!
️ Skrivet av Anna TS
Oj, så god! Har gjort den två ggr den här veckan!
webmaster
Svar till
Stephanie
️ Skrivet av Susanne
Mycket bra tips! Tack!
️ Skrivet av Stephanie
Potatismjölet använder man ju en tesil till :) Bara att skaka på den så faller det ner som pulver över.
️ Skrivet av Lena
Fantastiskt god rabarberpaj. Blir min nya favorit.
️ Skrivet av Moa
Hur god som helst, nya favoriten hemma!
️ Skrivet av anastasia
Hej! bakar den nu hoppas den blir god ( enligt receptet och utan kokos)
️ Skrivet av Filippa
En av dom bästa rabarberpajerna som finns! Jag har redan lagat tre pajer i år med detta recept. Rekommenderas!
webmaster
Svar till
Rickard
️ Skrivet av Susanne
Ja det har du en poäng i! Jag gillar verkligen kokos så det har bara blivit så! ;) Men jag kanske kan ta och lägga in lite fler alternativ. Man kan egentligen ta vad man vill i en smulpaj förutom mjöl och smör och socker. Gör en blandning av havregryn, kokos, hackade nötter, hackad mandel, linfrö, solrosfrön. Det är alltid kul att experimentera!
️ Skrivet av Rickard
varenda recept på den här sidan på smulpaj innehåller kokos............lite onödigt kanske lite variation ?
️ Skrivet av Pinglan
Har testat att byta sockret till råsocker och det förhöjde smaken. En klar favoritpaj.