Recepten.se – Recept> Efterrätter> Rabarberpaj

Rabarberpaj

Baka min mycket goda rabarberpaj, en klassiker som jag gör ofta! Ett enkelt recept på smulpaj med kokosflingor (eller havregryn) i smuldegen. Extra gott blir det med kanel på rabarbern.
rabarberpaj
Min goda rabarbersmulpaj. God smuldeg med kokosflingor eller havregryn. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.
Skriv ut   Mejla
Tid: 40 minuter
Mängd: 6 portioner

Ingredienser:

Smuldeg:

Ev: Serveringsförslag:

Laktosfritt - Välj laktosfritt smör och servera med laktosfritt tillbehör.
Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C. Mät upp smöret till smuldegen, dela i mindre bitar och lägg i en bunke och låt stå framme i rumstemperatur under tiden du fixar rabarbern (för att smöret ska hinna bli rumsvarmt innan du gör smuldegen).

    smöret i mindre bitar
    Smöret i mindre bitar.
  2. Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en pajform ca 25 cm i diameter.

    rabarber i 0,5-1 cm tjocka skivor
    Rabarber i 0,5-1 cm tjocka skivor.
    rabarberskivor i pajform
    Rabarberskivor i pajform.
  3. Strö över strösocker, potatismjöl och eventuellt kanel.

    (Använd gärna en sil till potatismjölet, d.v.s. sikta det för att slippa klumpar. Man kan om man vill även sikta kanelen om man vill ha kanel.)

    strösocker och siktat potatismjöl på rabarbern
    Strösocker och siktat potatismjöl på rabarbern.
    kanel på rabarbern
    Med kanel på rabarbern.
  4. Smuldeg:

  5. Tillsätt strösocker, kokosflingor och vetemjöl till bunken med smöret.

    Arbeta ihop till en smulig deg antingen för hand eller använd elvisp med vispar och kör tills det blivit en smulig deg.

    ingredienser till smuldegen
    Smör, vetemjöl, strösocker och kokosflingor.
    färdig smuldeg
    Färdig smuldeg.
  6. Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.

    fördela smuldegen
    Fördela smuldegen.
  7. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 200°C i ca 25 minuter så den får fin gyllene färg och rabarbern blir mjuk.

    grädda i ugnen
    Grädda i ugnen.
  8. Servera smulpajen med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

    färdig smulpaj med rabarber
    Färdig smulpaj med rabarber.
    rabarberpaj serverad med vispad grädde
    Rabarberpaj serverad med vispad grädde.

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (169 g): 524 kcal, 55 g kolhydrater, 31 g fett, 5 g protein, 3 g fibrer

Hållbarhet och förvaring

Pajen kan förvaras i kylskåp åtminstone 5 dagar. Värm gärna i mikron så den blir ljummen vid servering.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Kjell Wiberg
Hej
Gjorde rabarberpajen i dag. Hoppas det blir bra.
Fick inte till smuldegen bra, gjorde den i maskinen
Fick en känsla att det var för mycket smör i receptetVi
Vi får smaka på pajen i kväll. Den är säkert god.
Mvh Kjell Wiberg
Skrivet av Maria
Det här är den absolut godaste rabarberpajen! Brukar servera med vaniljsås eller vaniljglass och t o m de som hävdar att de inte brukar tycka om rabarberpaj tar en bit till! (Jag lägger de skurna rabarberna i en bunke tillsammans med potatismjölet och sockret en stund innan). Supergott!
Skrivet av Martin
Tack så mycket för receptet gjorde en paj till familjen och det gillades


Allt gott
Skrivet av Edilea
Super gott smulpaj rabarber! 💖
Skrivet av Gurkburken
Jag har gjort den massor av gånger. Alltid mycket uppskattad. Kör dock med mer rabarber, upp till ett kilo. Riesling eiswein är perfekt till.
Skrivet av Lotta Nilsson
Måste bara säga, vilken underbar hemsida. Kommer att använda mig av dina recept o slänga alla mina kokböcker. Vem behöver dem? Fantastiska recept och beskrivningen hur tillagningen går till är ju guld värt. Tack!!
Svar till Em Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om rabarberpajen! Ett tips om din ugn bränner allt är att sänka temperaturen generellt och kanske även grädda lite lägre ner i ugnen. Troligtvis är din ugn för varm, alltså ugnen blir varmare än de grader du ställt in. Har du en termometer som tål ugnstemperaturer kan du kontrollera detta och på så vis även justera så att det blir rätt när du gör olika recept. Annars fungerar det ju ofta med folie också, men om du vill komma till rätta med problemet så är detta ett tips. :)
Skrivet av Em
Super enkelt & så gott ☺️
Men jag använde inte 400g rabarber utan ca 280-300 g sen tog jag hälften kokos och hälften havregryn tog även lite kokos ovanpå smuldegen innan den åkte in i ugnen. Då min ugn har en tendens att bränna de mesta la jag folie över 10 min innan den var klar och fick en perfekt gyllenbrun färg.
Svar till Nina Skrivet av Susanne
Varsågod! Trevligt att du gillar receptet! :)
Skrivet av Nina
Det är så enkelt o göra rabarberpaj det tog en kvart timme från början tills det i ugnen tusen tack för god o enkel receptet.
Svar till Ewa stolth Skrivet av Susanne
Vad bra! Varsågod! :)
Skrivet av Ewa stolth
Jätte god och lätt att göra, tack
Svar till Emma Skrivet av Susanne
Låter gott! Tack för att du skrev! :)
Skrivet av Emma
Såå god. Kunde inte bestämma mig om jag skulle ta havregryn eller kokos så jag tog hälften av varje. Så gott blev det.
Svar till Anna TS Skrivet av Susanne
Trevligt att höra att du gillar receptet!
Skrivet av Anna TS
Oj, så god! Har gjort den två ggr den här veckan!
Svar till Stephanie Skrivet av Susanne
Mycket bra tips! Tack!
Skrivet av Stephanie
Potatismjölet använder man ju en tesil till :) Bara att skaka på den så faller det ner som pulver över.
Skrivet av Lena
Fantastiskt god rabarberpaj. Blir min nya favorit.
Skrivet av Moa
Hur god som helst, nya favoriten hemma!
Skrivet av anastasia
Hej!
bakar den nu hoppas den blir god ( enligt receptet och utan kokos)
Skrivet av Filippa
En av dom bästa rabarberpajerna som finns! Jag har redan lagat tre pajer i år med detta recept. Rekommenderas!
Svar till Rickard Skrivet av Susanne
Ja det har du en poäng i! Jag gillar verkligen kokos så det har bara blivit så! ;) Men jag kanske kan ta och lägga in lite fler alternativ. Man kan egentligen ta vad man vill i en smulpaj förutom mjöl och smör och socker. Gör en blandning av havregryn, kokos, hackade nötter, hackad mandel, linfrö, solrosfrön. Det är alltid kul att experimentera!
Skrivet av Rickard
varenda recept på den här sidan på smulpaj innehåller kokos............lite onödigt kanske lite variation ?
Skrivet av Pinglan
Har testat att byta sockret till råsocker och det förhöjde smaken. En klar favoritpaj.
  1   2   nästa sida
Recept och foto: Susanne Jarl