Recepten.se – Recept> Efterrätter> Rabarber och jordgubbspaj

Rabarber och jordgubbspaj

Snabbt och enkelt recept på en smulpaj med rabarber och jordgubbar som passar väldigt bra ihop. Den mycket goda rabarber- och jordgubbspajen går fort att göra tack vare smuldegen.
smulpaj med jordgubbar och rabarber
Enkelt recept på rabarber- och jordgubbspaj - en smulpaj med jordgubbar och rabarber.
Skriv ut   Mejla
Tid: 45 minuter varav 25 min i ugnen
Mängd: 6 portioner

Ingredienser:

Smuldeg:

Fyllning:

Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Mät upp smöret och låt stå framme i rumstemperatur.

    Gör gärna fyllningen under tiden.

    smör
    Smör.
  2. Tillsätt vetemjöl, havregryn och strösocker.

    Arbeta ihop till en smulig deg för hand eller använd elvisp med vispar.

    ingredienser till smuldegen
    Ingredienser till smuldegen.
    färdig smuldeg
    Färdig smuldeg.
  3. Skölj, skala och skär rabarber i ca 1 cm tjocka bitar.

    Lägg i en pajform ca 25 cm i diameter.

    rabarberskivor i pajform
    Rabarberskivor i pajform.
  4. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i skivor. Fördela dem ovanpå rabarbern.

    jordgubbar i skivor
    Jordgubbar i skivor.
    rabarber och jordgubbar
    Rabarber och jordgubbar.
  5. Strö på strösocker och sikta över potatismjölet.

    (Använd gärna sil när du siktar. Att man siktar är för att undvika klumpar.)

    socker och potatismjöl
    Socker och potatismjöl.
  6. Fördela smuldegen över fyllningen.

    ogräddad paj
    Ogräddad paj.
  7. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 25 minuter tills pajen fått fin färg.

    färdiggräddad rabarberpaj
    Färdiggräddad rabarberpaj.
  8. Låt svalna och servera ljummen med t.ex. vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

    paj serverad
    Paj serverad.

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (190 g): 422 kcal, 50 g kolhydrater, 22 g fett, 5 g protein, 4 g fibrer

Variationstips

Byt havregryn helt eller delvis mot kokosflingor. Använd råsocker istället för vanligt socker. Strö över ½ tsk malen ingefära över fyllningen.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Agneta
Jättegott
Svar till Monica Asplund Skrivet av Susanne
Ja tina dem helst först så du kan hälla bort en del vätska särskilt om det är mycket is så kan det bli för mycket vatten annars. Lite extra potatismjöl är att rekommendera.
Skrivet av Monica Asplund
Frysta jordgubbar, funkar det om man tar i lite mer potatismjöl?
Svar till Kerstin Skrivet av Susanne
Det låter jättegott! Tack för tips!
Skrivet av Kerstin
Jag hade inga rabarber men såg att svartavinbären mognat så jag fyllde pajform botten av dessa och färska jordgubbar ovanpå. Jag hittade en öppnad vitchoklad och hackade den och strödde över bären minskade på sockret som skulle strös över. I övrigt följde jag receptet. Det blev en mycket syrlig och god paj.
Svar till Elin Skrivet av Susanne
Nej men det kan bli blött i botten om man inte har det. Potatismjölet suger upp vätskan och gör den lite geléaktig vilket blir väldigt gott.
Skrivet av Elin
Jag har en fråga, måste man ha potatismjöl?
Skrivet av lena luttu
fantastisk god sommarpaj, kommer att vara vår midsommar dessert, har blivit vår favorit
tack för receptet!
Skrivet av Anna-Stina
Den var jättegod, jag serverade med vaniljglass efter ditt recept! Mums.
Skrivet av Annelie
Mycket god paj!! snabbt o lätt gick det oxå ,precis som man vill ha det.
Skrivet av Tina
Forsta gangen jag har provat att gora rabarber och jordgubbspaj. Den blev jatte god. Tack for ett gatt recept
Skrivet av anonymus
LÅNGA!! Buahahahahaha!
Ska göra pajen på stuberten!!
Recepten verkar bra!
Skrivet av Gerd Skogberg
Underbart good!!!!!!!!!!!!!
Skrivet av 2 tjejer på 11år
den blev jettte gooooood!!!!!!! gör gärna den igen!
Skrivet av ros
hej jag undrar varför mina rabarber blev så långa tros att jag hade i dom i 20 min

hård menar jag mina rabarber blev inte så mycka ska det vara så??
Skrivet av Susanne
Svar till Frysa: Jag tror den går att frysa men jag vågar inte lova för jag har inte provat. Skriv gärna om du provar hur det blev!
Skrivet av Frysa
Kan man frysa in pajen när den är klar?
Skrivet av Elle
Detta recept var gudomligt! Jag använde inte ens en halv dl socker över jordgubbarna och rqabarberna, utan kanske en matsked max, bara sockrade lite över, det var ändå inte alls surt utan sött och gott, jättebra brytning med alla smaker, man kanske skulle kunna ha lite salt i smuldegen för ytterligare brytning? Men jordgubbarna gjorde susen! GRYMT RECEPT
Skrivet av Sofia
Ett enkelt men gott recept! Mmm
Skrivet av kivi
mmmm!!!!super kalas gott dlev super och väldigt mycket!!
Skrivet av bah
väldigt likt våra pajer som vi serverar på Cafét där jag jobbar.. hmm?
Skrivet av Lina Lindroth
Låter jätte gott!
Skrivet av Angelica
Supergod paj! Jag provade att lägga till kanel i smuldegen och det blev jättegott det också ;)
Skrivet av Maria
Detta var absoult den godaste och lättaste paj jag någonsin lagat. Serverade den på tjejmiddag och töserna blev helt galna och praktiskt taget slickade rent formerna! :o)
Skrivet av Susanne
Svar till Lillin: Det ska inte vara något vatten i smuldegen.
  1   2   nästa sida
Recept och foto: Susanne Jarl