Snabbt och enkelt recept på en smulpaj med rabarber och jordgubbar som passar väldigt bra ihop. Den mycket goda rabarber- och jordgubbspajen går fort att göra tack vare smuldegen.
Enkelt recept på rabarber- och jordgubbspaj - en smulpaj med jordgubbar och rabarber.
Näringsvärde per portion (190 g): 422 kcal, 50 g kolhydrater, 22 g fett, 5 g protein, 4 g fibrer
Variationstips
Byt havregryn helt eller delvis mot kokosflingor. Använd råsocker istället för vanligt socker. Strö över ½ tsk malen ingefära över fyllningen.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Agneta
Jättegott
webmaster
Svar till
Monica Asplund
️ Skrivet av Susanne
Ja tina dem helst först så du kan hälla bort en del vätska särskilt om det är mycket is så kan det bli för mycket vatten annars. Lite extra potatismjöl är att rekommendera.
️ Skrivet av Monica Asplund
Frysta jordgubbar, funkar det om man tar i lite mer potatismjöl?
webmaster
Svar till
Kerstin
️ Skrivet av Susanne
Det låter jättegott! Tack för tips!
️ Skrivet av Kerstin
Jag hade inga rabarber men såg att svartavinbären mognat så jag fyllde pajform botten av dessa och färska jordgubbar ovanpå. Jag hittade en öppnad vitchoklad och hackade den och strödde över bären minskade på sockret som skulle strös över. I övrigt följde jag receptet. Det blev en mycket syrlig och god paj.
webmaster
Svar till
Elin
️ Skrivet av Susanne
Nej men det kan bli blött i botten om man inte har det. Potatismjölet suger upp vätskan och gör den lite geléaktig vilket blir väldigt gott.
️ Skrivet av Elin
Jag har en fråga, måste man ha potatismjöl?
️ Skrivet av lena luttu
fantastisk god sommarpaj, kommer att vara vår midsommar dessert, har blivit vår favorit
tack för receptet!
️ Skrivet av Anna-Stina
Den var jättegod, jag serverade med vaniljglass efter ditt recept! Mums.
️ Skrivet av Annelie
Mycket god paj!! snabbt o lätt gick det oxå ,precis som man vill ha det.
️ Skrivet av Tina
Forsta gangen jag har provat att gora rabarber och jordgubbspaj. Den blev jatte god. Tack for ett gatt recept
️ Skrivet av anonymus
LÅNGA!! Buahahahahaha! Ska göra pajen på stuberten!! Recepten verkar bra!
️ Skrivet av Gerd Skogberg
Underbart good!!!!!!!!!!!!!
️ Skrivet av 2 tjejer på 11år
den blev jettte gooooood!!!!!!! gör gärna den igen!
️ Skrivet av ros
hej jag undrar varför mina rabarber blev så långa tros att jag hade i dom i 20 min
hård menar jag mina rabarber blev inte så mycka ska det vara så??
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till Frysa: Jag tror den går att frysa men jag vågar inte lova för jag har inte provat. Skriv gärna om du provar hur det blev!
️ Skrivet av Frysa
Kan man frysa in pajen när den är klar?
️ Skrivet av Elle
Detta recept var gudomligt! Jag använde inte ens en halv dl socker över jordgubbarna och rqabarberna, utan kanske en matsked max, bara sockrade lite över, det var ändå inte alls surt utan sött och gott, jättebra brytning med alla smaker, man kanske skulle kunna ha lite salt i smuldegen för ytterligare brytning? Men jordgubbarna gjorde susen! GRYMT RECEPT
️ Skrivet av Sofia
Ett enkelt men gott recept! Mmm
️ Skrivet av kivi
mmmm!!!!super kalas gott dlev super och väldigt mycket!!
️ Skrivet av bah
väldigt likt våra pajer som vi serverar på Cafét där jag jobbar.. hmm?
️ Skrivet av Lina Lindroth
Låter jätte gott!
️ Skrivet av Angelica
Supergod paj! Jag provade att lägga till kanel i smuldegen och det blev jättegott det också ;)
️ Skrivet av Maria
Detta var absoult den godaste och lättaste paj jag någonsin lagat. Serverade den på tjejmiddag och töserna blev helt galna och praktiskt taget slickade rent formerna! :o)
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till Lillin: Det ska inte vara något vatten i smuldegen.