När du ätit denna äkta vaniljsås vill du aldrig mera ha marsansås eller andra färdigköpta varianter. En otroligt god vaniljsås med smak från äkta vanilj som är mycket enkel att göra utan att det blir några äggvitor över.
Näringsvärde per portion, beräknat på 6 portioner (116 g): 256 kalorier, 10 g kolhydrater, 22 g fett, 4 g protein, 0 g fibrer
Tips & tricks
Den här vaniljsåsen blir ganska tjock. Vill man ha mera rinnande vaniljsås så tar man 4 dl mjölk och 2 dl vispgrädde. Man kan också späda med mjölk när vaniljsåsen är klar till önskad konsistens.
LCHF Tips
Halvera sockermängden så blir GI-värdet ganska lågt.
Tips för att undvika tillsatser
Denna äkta vaniljsås är helt fri från tillsatser till skillnad från köpt marsanpulver. Dessutom är den här mycket godare!
Hållbarhet och förvaring
Förvara i kylskåp.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Viktoria
Jag håller med om att den här vaniljsåsen är mycket godare än köpt. Jag har gjort den två gånger, första gången med vaniljsocker och den andra med vaniljstång. Helt klart godast med stången. Såsen höll sig bra i fyra dagar i kylskåpet och tre veckor i frysen. Men konsistensen krävde lite omrörning. Den blev lite grynig i frysen, men smaken var fortfarande lika god!
️ Skrivet av yvonne pira
vad gott
webmaster
Svar till
Mona
️ Skrivet av Susanne
Ja det går nog eftersom den är ganska fast. Men bästa är nog att använda vaniljkräm som har mer fast konsistens. Om du provar vaniljsåsen som fyllning så skriv gärna och berätta hur det blev! :)
️ Skrivet av Mona
Kan man använda denna vaniljsåsen till fyllning av tårta
webmaster
Svar till
Anna
️ Skrivet av Susanne
Jag tror det går bra men jag har faktiskt inte provat det så jag vågar inte lova. Jag har bara haft min några timmar i kylen. Dock brukar ju vanlig vispad grädde hålla sig till dagen efter eller till och med flera dagar om man vispar den tillräckligt hårt och rör om i den före servering. Nu blir ju inte vaniljsåsen lika hård som hårdvispad grädde men å andra sidan är det ju ägg och fler ingredienser i som kanske binder ihop bättre. Skriv gärna om du provar!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl