Bloggens startsida

Susannes matblogg

Här skriver jag om mina nya recept men även äldre recept på mat och bakverk som jag uppdaterat med bilder steg för steg.

Utöver recept skriver jag om det som intresserar mig som t.ex. nya produkter, säsongens råvaror, vin, appar, dieter, råvarors kvalité, kokböcker m.m. Det mesta jag skriver är mat- och hälsorelaterat.

Min matblogg liksom övrigt innehåll på recepten.se skrivs av mig - Susanne Jarl. Kontakta mig gärna om du har några frågor eller synpunkter!

Vinprovning med Paul Mas

Publicerad   2016-06-30 16:47 i Testat 

Jag var på vinprovning av Paul Mas viner som säljs via Domaine Wines på Systembolaget.

Vinerna produceras på en vingård i södra Frankrike som ägs av Jean-Claude Mas som är en självlärd vinexpert.

Paul Mas häller upp mousserande vin
Jean-Claude Mas häller upp mousserande vin.

Jean-Claude växte själv upp på landet där han fick lära sig smaker tidigt. Dock började han inte jobba med vin förrän runt år 2000 då han köpte en liten vingård. Att höra hans historia var väldigt spännande, att driva vingård och lyckas utöka och få upp volymerna är inte det enklaste. Men med en kombination av både tur och skicklighet har han lyckats.

Paul Mas viner

...

Läs hela inlägget

Nytt recept: Citronsill

Publicerad   2016-06-29 16:15 i Nyheter på recepten.se 

Ett nytt recept har lagts till:

Frisk och syrlig citronsill - mycket god smak på sill. Superenkel att göra.

Tid: 1 timme (varav 20 min jobb) + minst 24 timmar i kylskåp


Mycket god citronsill som har en frisk och syrlig citronsmak.

Läs hela receptet på Citronsill

Uppdaterat recept: Sachertårta

Publicerad   2016-06-16 13:56 i Nyheter på recepten.se 

Receptet på sachertårta har uppdaterats.

Sachertårta är en mycket god och enkel chokladtårta. Ju finare choklad du tar desto godare tårta.

Tid: 4,5 timmar varav 50 minuters jobb


Mycket god Sachertårta - en tårta för chokladälskaren!

Läs hela receptet på Sachertårta

Smakbox

Publicerad   2016-06-09 13:10 i Testat 

Smakbox är prenumerationstjänsten för dig som är matintresserad och vill prova nyheter både till matlagning och bakning.

Varannan månad skickas en låda hem till dig till ett mycket bra pris, ca hälften av värdet av produkterna.

Denna månad fick jag förmånen att få en låda hemskickad till mig.

smakboxen öppnad
Jag har öppnat smakboxen.

Om du också vill ha smakbox hem till dig så är det bara att beställa! Här kan du beställa en smakbox för 189 kr och om du använder koden RECEPTEN så får du dessutom 15% rabatt (gäller nya prenumeranter).

Allt innehåll i smakboxen
Allt innehåll i smakboxen.

...

Läs hela inlägget

Nytt recept: Crème brûlée

Publicerad   2016-06-06 10:12 i Nyheter på recepten.se 

Ett nytt recept har lagts till:

Mycket god crème brûlée som är som en len och fin vaniljkräm med knäcktäcke. Ett klassiskt recept som serveras på många restauranger som faktiskt är enkelt att göra själv. Man måste inte ha gasbrännare (till knäcktäcket) men det går snabbare och lite enklare att få perfekt resultat än att använda ugnen, men ugnen går också bra.

Tid: ca 30 minuters jobb + 1 h i ugnen och minst 3 timmar för att stelna


Crème brûlée - ett klassiskt recept på en len vaniljkräm med knäcktäcke.

Läs hela receptet på Crème brûlée

Ny barnbok från 2 år med bokstäver och siffror

Publicerad   2016-06-04 18:17 i Allmänt 

Dante letar bokstäver / Dante letar siffror är en ny barnbok - två i en - där barn får komma i kontakt med bokstäver och siffror på ett enkelt och pedagogiskt sätt redan från 2 år.

Caroline Nilsson och Anna Lissjanis bokrelease
Anna Lissjanis och Caroline Nilsson på bokrelase på NK med sin barnbok Dante letar bokstäver / Dante letar siffror

...

Läs hela inlägget

Nytt recept: Bananpannkakor

Publicerad   2016-05-26 14:52 i Nyheter på recepten.se 

Ett nytt recept har lagts till:

Att tillaga bananpannkakor är till och med enklare än vanliga pannkakor. Smeten är klar på nolltid och det är även lätt att vända pannkakorna utan att de går sönder om man inte gör dem alltför stora. Mycket gott och enkelt recept på bananpannkakor som passar både till lunch och mellanmål och som extra bonus är de både naturligt glutenfria och laktosfria.

Tid: 20 min


Bananpannkaka serverad med hallon. Gott och enkelt recept.

Läs hela receptet på Bananpannkakor

Ett nytt recept har lagts till:

Grillade benfria kotletter med kappa blir väldigt gott att servera med goda tillbehör.

Tid: 15 minuter + 1 timmes marinering


Grillad benfri kotlett med kappa serverad med klyftpotatis, grillad baconinlindad sparris och kall chilisås.

Läs hela receptet på Grillad benfri kotlett med kappa

Receptet på hallon- och limeglass har uppdaterats.

Fantastiskt god glass med hallon och lime som är mycket enkel att göra. Den syrliga smaken från lime och hallon balanseras med lagom sötma i en len och krämig glass. Otroligt god glass, måste provas, mycket godare än köpt glass, går knappt att jämföra! Glassen kan göras både med och utan glassmaskin.

Tid: 20 min + tid för frysning (20 min i glassmaskin eller 4 timmar i frysen)


Ljuvligt god hallon- och limeglass garnerade med citronmeliss.

Läs hela receptet på Hallon- och limeglass

Nytt recept: Kvargglass

Publicerad   2016-05-04 13:49 i Nyheter på recepten.se 

Ett nytt recept har lagts till:

Supergod och troligen den enklaste glassen som är klar på 5 minuter! Ett flexibelt recept som passar både den som äter enligt LCHF, GI, fettsnålt eller proteinrikt, se varianter i receptet. Glassen kan ätas både som mellanmål och som nyttig efterrätt. Mycket mättande, särskilt om du använder kvargen med högre fetthalt och vispgrädde.

Tid: 5 minuter


Supergod och enkel kvargglass - perfekt som efterrätt eller mellanmål.

Läs hela receptet på Kvargglass

Susanne är systemutvecklare och entreprenör som lagar mat, fotar, skriver recept och utvecklar recepten.se och ett antal mobilappar.

Susanne är civilingenjör med matlagning och bakning som stort intresse. Läs mer.

Följ mig på bloglovin

Följ mig gärna via RSS: RSS feed eller i sociala medier:

facebook instagram twitter Pinterest google plus