Pizza med pizzadeg med jäst

Ingredienser:
Pizzadeg:
Ev: Fyllning 1: Kebab:
- krossade tomater eller tomatsås
- salt
- röd lök
- kebabkött (köpes fryst i bitar)
- bacon
- paprika
- champinjoner
- vitlök
- riven ost
Ev: Fyllning 2: Hawaii special:
Ev: Fyllning 3: Skaldjur:
- krossade tomater eller tomatsås
- salt
- räkor
- musslor skalade, i konserv
- kronärtskockshjärtan
- paprika
- champinjoner
- basilika
- oregano
- riven ost
Ev: Fyllning 4: Zucchini och tomat (vegetarisk):
- krossade tomater eller tomatsås
- salt
- körsbärstomater
- röd lök i tunna skivor
- champinjoner
- zucchini
- basilika
- oregano
- riven ost
Utrustning:
- ev.
köksmaskin
eller elvisp med degkrokar
Ugn:
- 225-250 °C i mitten av ugnen i 10-15 minuter med över- och undervärme
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om.
Tillsätt vetemjölet lite i taget - använd gärna köksmaskin eller elvisp med degkrokar och kör tills det blivit en fin deg. Ta så mycket mjöl att degen blir bra och släpper bunkens kant.
Låt jäsa under bakduk ½ - 1 timme tills degen blivit dubbelt så stor.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till den form du vill ha och lägg på bakplåt med bakplåtspapper eller i pizzaformar. Degen räcker till 2 st plåtar ca 25x35 cm om man vill ha tunn pizza.
Lägg på någon fyllning (se förslag i receptet) och grädda i 225-250°C i mitten av ugnen 10-15 minuter.






Näringsvärden
Matlåda
GI Tips
Hållbarhet och förvaring

webmaster

webmaster

webmaster
Jag använder ditt recept så fort det är lite bråttom, och varierar det efter humör och vad som finns hemma. Idag blev det lite grötrester i och jag bakar ut små bollar istället som ska användas som tillbehör till fiskgryta.

webmaster

webmaster
Kul att du tycker om min receptsida! Jag får nog be att få återkomma om tomatsåsen! ;)
Uppdatering: Nu har jag ett recept på en fantastiskt god tomatsås!
Undrar vad du använder för recept för att göra en god tomatsås till pizzan? :)

webmaster
Jag gillar dina recept kan du baka åt oss pumpa paj
Tack för bra recept
Med vänliga hälsningar
Nadia

webmaster
Jag kom på receptet!
Gjorde den i en långpanna och den blev lite tjock, men jättegod!
Den här gör vi igen!
VAB-Micke
Den här pizzadegen tycker jag är jättebra.
Jag undrar om man kan spara den färdiga degen i kylen några dagar, eller måste man baka ut direkt.
Tack för ett bra recept.

webmaster
Om det blev nästan pan-pizza kan du säkert göra dubbelt eller tredubbelt så stor pizza nästa gång. Lycka till! :)
Pizzan blev god, men den jäste lite väl mycket i ugnen så det blev lite pan-pizza över det hela. Vi bakade ut degen på en ugnspanna, nu i efterhand borde jag nog ha reagerat över att det var enkelt att kavla ut degen så att den nådde kanten av ugnspannan.
Ha det!
/Anders

webmaster
Jag undrar hur många plåtar det blir om man gör två satser??