Bacon
Recept med Bacon
Näringsvärden
Bacon är sidfläsk som kan vara rökt, rimmat eller behandlad med rökarom.
Det bacon vi har i Sverige liknar mest amerikanskt bacon med en fetthalt på ca 50%. Back bacon som är kanadensiskt bacon är mindre fett, det liknar mer rökt skinka. Även Storbritannien och Irland har ett bacon av magrare sort än vi.
Ett mjukstekt bacon får man om man lägger det i kall stekpanna och ett knaperstekt bacon om man lägger det i het stekpanna.
Bacontärningar kan användas i t.ex. fläskpannkaka i stället för fläsk, på pizza och i pytt i panna.
Bacon i stekta skivor ingår i klassiska "bacon och ägg".
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Nej
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av bacon.
Energi: | 345 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g (varav sockerarter: 0.0 g) |
Protein: | 13.4 g |
Fett: | 32.8 g (varav mättat fett: 13.7 g, enkelomättat fett: 14.8 g, fleromättat fett: 2.8 g) |
Fibrer: | 0 g |
Kolesterol: | 58 mg |
Natrium: | 820 mg |
Tips och info
Engelskt namn:
BaconFinns i affären:
I charkdisken.Hållbarhet och förvaring:
Se förpackningen.Ersätt med:
Rökt skinka, rökt bogfläsk ibland rimmat fläsk.