Bacon

bacon
Bacon i skivor.

Bacon är sidfläsk som kan vara rökt, rimmat eller behandlad med rökarom.

Det bacon vi har i Sverige liknar mest amerikanskt bacon med en fetthalt på ca 50%. Back bacon som är kanadensiskt bacon är mindre fett, det liknar mer rökt skinka. Även Storbritannien och Irland har ett bacon av magrare sort än vi.

Ett mjukstekt bacon får man om man lägger det i kall stekpanna och ett knaperstekt bacon om man lägger det i het stekpanna.

Bacontärningar kan användas i t.ex. fläskpannkaka i stället för fläsk, på pizza och i pytt i panna.

Bacon i stekta skivor ingår i klassiska "bacon och ägg".

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Nej

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av bacon.

Energi: 345 kcal
Kolhydrater: 0 g (varav sockerarter: 0.0 g)
Protein: 13.4 g
Fett: 32.8 g (varav mättat fett: 13.7 g, enkelomättat fett: 14.8 g, fleromättat fett: 2.8 g)
Fibrer: 0 g
Kolesterol: 58 mg
Natrium: 820 mg

Tips och info

Engelskt namn:

Bacon

Finns i affären:

I charkdisken.

Hållbarhet och förvaring:

Se förpackningen.

Ersätt med:

Rökt skinka, rökt bogfläsk ibland rimmat fläsk.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest