Paprika
Recept med Paprika
Näringsvärden
Paprikor finns året runt i grönsaksdisken. De vanligaste färgerna är röd, gul och grön. Ofta finns även orange.
De röda, gula och orangea paprikorna är alla mogna paprikor och söta i smaken. De gröna paprikorna är däremot omogna och beska i smaken. När de gröna paprikorna mognar så byter de färg till någon av röd, gul och orange.
Paprika innehåller mycket C-vitamin. Röda paprikor innehåller även mycket karoten.
När paprika tillagas går dock en stor andel av vitamininnehållet förlorat, så därför är paprika nyttigast att äta rå, t.ex. på en smörgås eller i pastasallad.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av paprika.
Energi: | 31 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 5.2 g |
Protein: | 1.1 g |
Fett: | 0.2 g |
Fibrer: | 1.9 g |
Tips och info
Engelskt namn:
paprika sweetFinns i affären:
I grönsaksdisken året runt.Hållbarhet och förvaring:
Paprika håller sig ca 2 veckor i kylskåp och 2 dagar i rumstemperatur.Pris:
ca 60-100 kr/kgErsätt med:
Andra grönsaker t.ex. zucchini.