Paprika

paprika
Den vanligaste paprikasorten i de vanligaste färgerna; gul och röd.

Paprikor finns året runt i grönsaksdisken. De vanligaste färgerna är röd, gul och grön. Ofta finns även orange.

De röda, gula och orangea paprikorna är alla mogna paprikor och söta i smaken. De gröna paprikorna är däremot omogna och beska i smaken. När de gröna paprikorna mognar så byter de färg till någon av röd, gul och orange.

Paprika innehåller mycket C-vitamin. Röda paprikor innehåller även mycket karoten.

När paprika tillagas går dock en stor andel av vitamininnehållet förlorat, så därför är paprika nyttigast att äta rå, t.ex. på en smörgås eller i pastasallad.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av paprika.

Energi: 31 kcal
Kolhydrater: 5.2 g
Protein: 1.1 g
Fett: 0.2 g
Fibrer: 1.9 g

Tips och info

Engelskt namn:

paprika sweet

Finns i affären:

I grönsaksdisken året runt.

Hållbarhet och förvaring:

Paprika håller sig ca 2 veckor i kylskåp och 2 dagar i rumstemperatur.

Pris:

ca 60-100 kr/kg

Ersätt med:

Andra grönsaker t.ex. zucchini.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest