Pestopaj
Mycket god pestopaj som är en vegetarisk paj med ugnsrostade grönsaker och pesto. Enkelt recept som passar bra till fredagsmys eller fest, gärna på buffébordet.
God pestopaj med pajdegsskal fyllt med ugnsrostade grönsaker - paprika, zucchini och lök - i en god pestoblandning.
Tid: 1 ½ timme, varav 40 minuters jobb
4 portioner
Ingredienser:
Pajdeg:
Fyllning:
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
Lär dig mer om ugnsinställningar Så gör du med en varmluftsugn
Grönsaker: 250 °C i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter med över- och undervärmeFörgrädda pajskal: 200 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärmePajen: 200 °C i mitten av ugnen i ca 40 minuter med över- och undervärme
Tillaga pestopaj så här:
GI Tips:
Använd dinkelmjöl eller fullkornsvetemjöl istället för vetemjöl. Man kan även byta ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara överbliven pestopaj i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.
Recept och foto: Susanne Jarl
⭐
webmaster
💬
Svar till
Madeleine
✏️ Skrivet av Susanne
2020-07-20 18:03
Prova med de grönsaker du gillar, jag tror det blir bra med de flesta grönsaker.
✏️ Skrivet av Madeleine
2020-07-20 17:43
Hej! Jag gillar varken paprika eller zucchini. Vilka grönsaker kan jag ersätta dessa med?
Tack för svar
MvH
Madeleine
⭐
webmaster
💬
Svar till
Emma
✏️ Skrivet av Susanne
2017-01-17 00:39
Ja det borde man kunna göra. Skriv gärna hur det blev om du provar!
✏️ Skrivet av Emma
2017-01-16 13:19
Hej! Kan man skippa zucchinin och kanske istället ha i broccoli? :)
✏️ Skrivet av Matilda
2010-08-31 19:09
Gjorde denna paj (och västerbottenpajen) som tillbehör på min kräftskiva och det passade perfekt, mycket god till kräftorna;)