Äppelcobbler

Cobbler är ett amerikanskt bakverk, som ett mellanting mellan smulpaj och sockerkaka. En äppelcobbler är en cobbler med inbakade äppelbitar. Så det blir som en äppelpajssockerkaka. Extra gott blir det med farinsocker som ger en underbar kolasmak! Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.
äppelcobbler
Äppelcobbler serverad med vispad grädde.
utskrift Skriv ut   länk Kopiera länk   e-posta länk Mejla
Timglas Tid: ca 1 timme
Portioner 6 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (151 g): 377 kalorier, 39 g kolhydrater, 22 g fett, 4 g protein

Ingredienser:

Cobbler:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfri grädde. Smör är nästintill laktosfritt som nästan alla tål annars finns även mjölkfritt smör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Skala och skär äpplen i mindre bitar. Smält smöret i en stekpanna.

    äppelcobbler steg 1: äppelbitar
    Äppelbitar.
    äppelcobbler steg 1: smält smör
    Smält smör.
  2. Lägg äppelbitarna, kanel och socker i det smälta smöret. Stek bitarna mjuka i ca 2 minuter.

    äppelcobbler steg 2: äppelbitar, kanel och farinsocker
    Äppelbitar, kanel och farinsocker.
    äppelcobbler steg 2: stekta äppelbitar
    Stekta äppelbitar.
  3. Mät upp smör och farinsocker till cobblersmeten. Låt stå framme en stund så smöret blir mjukt. Vispa till en jämn smet. Använd elvisp med vispar.

    äppelcobbler steg 3: smör och farinsocker
    Smör och farinsocker.
    äppelcobbler steg 3: smeten vispad
    Smeten vispad.
  4. Tillsätt vaniljsocker och bakpulver. Vispa till en jämn smet.

    äppelcobbler steg 8: vaniljsocker och bakpulver tillsatt
    Vaniljsocker och bakpulver tillsatt.
  5. Tillsätt vetemjölet och vispa till en jämn smet.

    äppelcobbler steg 5: vetemjöl tillsatt
    Vetemjöl tillsatt.
    äppelcobbler steg 5: smeten blandad
    Smeten blandad.
  6. Tillsätt havregryn, ägg och vispgrädde. Vispa till en jämn smet.

    äppelcobbler steg 6: havregryn, ägg och grädde tillsatt
    Havregryn, ägg och grädde tillsatt.
    äppelcobbler steg 6: äppelcobblersmeten klar
    Äppelcobblersmeten klar.
  7. Lägg äppelbitarna i en pajform och fördela smeten ovanpå.

    äppelcobbler steg 7: äppelbitarna i pajformen
    Äppelbitarna i pajformen.
    äppelcobbler steg 7: ogräddad äppelcobbler
    Ogräddad äppelcobbler.
  8. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 20-25 minuter tills ytan blivit gyllene.

    Låt svalna lite före servering.

    äppelcobbler steg 8: gräddad äppelcobbler
    Gräddad äppelcobbler.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Äppelcobblern håller sig minst 1 vecka i kylskåp.

Recept och foto: Susanne Jarl

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest