Tänkte laga denna fläskfilepanna och bjuda på, men undrar om det passar att ha hasselbackspotatis till?
Fläskfilépanna med paprika och bacon
Ingredienser:
- 1 st fläskfilé
- 2 st paprikor
- 200 g champinjoner
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk malen chilipeppar
- ca 140 g (1 pkt) bacon
Serveringsförslag:
- 4 portioner kokt ris
Gör så här:
-
Skär fläskfilén i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör. När det slutar bubbla är det dags att börja steka.
Förbered även serveringstillbehör som t.ex. kokt ris.
-
Stek dem i ca 3 minuter per sida på medelhög värme så de får en fin stekyta, de behöver inte bli genomstekta. Salta och peppra på varje sida. Lägg över dem på ett fat.
-
Strimla paprika och skiva champinjonerna. Stek dem några minuter.
- 2 st paprikor
- 200 g champinjoner
-
Häll på crème fraiche, tomatpuré, paprikapulver och chilipeppar och rör om.
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk malen chilipeppar
-
Lägg på fläskfilé-bitarna och låt småkoka ca 10 minuter. Rör om då och då.
-
Skär eller klipp bacon i mindre bitar och lägg på. Låt småkoka ytterligare ca 3 minuter så att baconet blir genomstekt. Rör om då och då.
Smaka av med salt och peppar och tillsätt även mer av övriga kryddor om du tycker det behövs.
Servera!
- ca 140 g (1 pkt) bacon
Serveringstips:
GI Tips:
Variationstips:
Hållbarhet och förvaring:
| GI | Huvudrätter | LCHF | Lunch |
Tänkte laga denna fläskfilepanna och bjuda på, men undrar om det passar att ha hasselbackspotatis till?
⭐ webmaster
⭐ webmaster