Pasta carbonara

Ingredienser:
- 300 g spaghetti
- 1 tsk olivolja
- 150 g bacontärningar
- eller 150 g bacon
- 1 st gul lök
- ev. 1 klyfta vitlök
- 2 st ägg
- 0,5 dl grädde
- 100 g riven parmesanost
- 0,5 tsk salt
- ca 0,5 krm grovmalen svartpeppar
-
Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet.
Olivolja i pastavattnet. Spaghettin kokar. -
Skär bacon i små bitar om du inte köpt bacontärningar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha vitlök, hacka vitlöksklyftan fint.
- 150 g bacontärningar
- eller 150 g bacon
- 1 st gul lök
- ev. 1 klyfta vitlök
Hackad lök och vitlök. - 150 g bacontärningar
-
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek först baconet tills det blir knaperstekt. Lägg över på ett fat.
Stek löken så den blir genomstekt. Sänk ev. temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.
Stek bacon. Knaperstekt bacon. Färdigstekt bacon. Genomstekt gul lök. -
Vispa under tiden ihop ägg och grädde. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen.
Riv pamesanosten om du inte köpt färdigriven. Rör ner den rivna parmesanosten och salt.
- 2 st ägg
- 0,5 dl grädde
- 100 g riven parmesanost
- 0,5 tsk salt
Ägg och vispgrädde. Vispade ägg och grädde. Riven parmesanost. Tillsätt riven parmesanost och salt. Blandad smet. -
Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök.
Avhälld pasta. Häll på stekt bacon och lök. Blanda. -
Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked.
Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.
- ca 0,5 krm grovmalen svartpeppar
Tillsätt äggblandningen. Blanda, rör kraftigt. Servera med grovmalen svartpeppar.
Näringsvärden
GI Tips
Hållbarhet och förvaring
Jag är 85 år o blev tvungen lära mig laga mat för något år sedan
Jag tackar för din goda ide`"
Och innan ni klagar så läs vad som står först och kan ni inte läsa mer än det ni själva väljer så står det GOTT OCH KLASSIGT RECEPT MEN PÅ ETT LITE ENKLARE SÄTT står alltså ingenstant RECEPT PÅ ÄKTA PASTA CARBONARA.
Hurvidar man sen väljer grädde eller inte är la upp till var och en. Finns italienare som använder grädde och dom som inte precis som överallt i världen och står la ingen lag som säger ingen grädde.
Grunden i receptet är förenklad pasta carbonara sen om man väljer o kasta i andra ingredienser som faller en in i smaken är en frihet vi alla har, mat ska la vara gott och mättande.
Utöver så vill jag bara säga att jag är tacksam för detta recept då jag är ensamstående och verken har tid mm på o stå o laga mat som tar timmar och kostar 100tals kr att tillaga.
Och själv vill jag ha min pasta med rejält med "sås" så mkt grädde är ett ja för mig, lika så lök och svamp villet jag även frågar om att få i min pasta carbona när jag beställer det på restauranger.

webmaster

webmaster
/G
Parmesan osten gör mycket!
Och man använder lite av pastavattnet för att få ihop det!
Det innerhåller stärkelse och avslutar man med svartpeppar!4
Som tidigare skrev det är mer en pasta med baconsås!
Skinksås/baconsås är jättegott! men det är ingen carbonara.
DET ÄR INGEN GRÄDDE I CARBONARA SÅ DÄRFÖR KAN DETTA OMÖJLIGEN KALLAS CARBONARA.