| Fläskkött | Julmat och bakverk till jul |

Revbensspjäll

goda revbensspjäll recept

Gott och enkelt recept på goda tjocka revbensspjäll.

Recept på goda ugnsstekta tjocka revbensspjäll som sköter sig själva i ugnen.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 1 h 40 min varav endast 10 min jobb.
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Ev: Kryddor alternativ 1:

Ev: Kryddor alternativ 2 (egen blandning):

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Välj ett kryddalternativ och krydda revbensspjällen och gnid in på båda sidor.

  2. Lägg spjällen med bensidan upp på ett galler i en långpanna och sätt in i mitten av ugnen i 175°C i 45 minuter.

  3. Vänd köttet efter halva tiden. Stoppa in en kött-termometer med spetsen mitt i tjockaste delen av köttet. När den visar 70°C eller när benen kan lossas från köttet är det klart. Det tar ungefär 45 minuter. (Den totala stektiden blir alltså ungefär 1,5 timmar.)

  4. Låt svalna lite. Vänd på köttbitarna och skär i bitar efter benen.

    Revbensspjällen kan ätas varma eller kalla på smörgåsbordet eller varma med sås och t.ex. kokt potatis.

    (Vill man göra sås så kan man späda i långpannan med ca 2 dl vatten. Smaka av skyn och använd som den är till sås eller red den med vetemjöl till en tjockare sås.)

Beskrivande bilder

Revbensspjäll steg 1
1. Gnid in krydda.
Revbensspjäll steg 2.1
2.1. Lägg med bensidan upp.
Revbensspjäll steg 2.2
2.2. Stek i ugnen.
Revbensspjäll steg 3.1
3.1. Halvtid.
Revbensspjäll steg 3.2
3.2. Vänd.
Revbensspjäll steg 3.3
3.3. In i ugnen.
Revbensspjäll steg 4.1
4.1. Färdiga revbensspjäll.
Revbensspjäll steg 4.2
4.2. Vänd.
Revbensspjäll steg 4.3
4.3. Skär i bitar efter benen.

Vin som passar till Revbensspjäll

Epicuro Zinfandel

Epicuro Zinfandel, Rött vin

Smak:

Gott med rödvin som matchar perfekt.

Om vinet:

Fylligt, koncentrerat och fruktigt vin med lång eftersmak.

Pris / Volym:

89 kr / 750 ml

Varunummer:

2326

Läs mer om vinet hos Systembolaget

Vinrekommendationen presenteras i samarbete med Domaine Wines.

glödlampa Tips:

Vill du göra tunna revbensspjäll, så är det ett annat recept.

Kommentera receptet på Revbensspjäll

Skriv och läs alla 6 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  Lasse  2010-01-24 22:24
Kalasgott recept för kamben!
   kommentar  Skrivet av  Barbro  2009-12-20 13:07
Svar till Stabucks
du ska gå in på recept.nu
Leilas mat klicka på recepten
   kommentar  Skrivet av  Starbucks  2008-01-11 22:45
Kamben = baby back ribs

Någon som vet hur man laga detta?

Skriv och läs alla 6 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Revbensspjäll är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne