Hem > Recept > Semmelkladdkaka Semmelkladdkaka - Glutenfri 💬 3 kommentarer Baka denna magiskt goda semmelkladdkaka med mandelmjöl och kardemumma i smeten. Godare, kladdigare och glutenfri! En bit semmelkladdkaka serverad med vispad grädde. Tid: 40 minuter + minst 1 timme att svalna och stelna 10 bitar Näringsvärde per bit (122 g): 520 kalorier, 23 g kolhydrater, 45 g fett, 7 g protein Ingredienser: 150 g smör 3 st ägg 2 dl strösocker 200 g mandelmjöl 2 krm salt 1,5 tsk vaniljsocker 2,5 tsk kardemumma Servering: ca 1 msk florsocker 5 dl vispgrädde Laktosfritt - Servera med laktosfri vispgrädde. Glutenfritt Vegetariskt Utrustning: 1 st form med löstagbar kant / springform ca 22 cm i diameter Ugn: Lär dig mer om ugnsinställningarSå gör du med en varmluftsugn 175 °C i mitten av ugnen i ca 22 minuter med över- och undervärme Gör så här: Visa endast textinstruktioner Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter och bröa den med mandelmjöl. Smord form med mandelmjöl. Smält smöret.(När drygt hälften av smöret smält, tag bort kastrullen från värmen och rör om tills allt smör smält.) 150 g smör Smält smör. Tillsätt övriga ingredienser till det smälta smöret, alltså ägg, strösocker, mandelmjöl, salt, vaniljsocker och kardemumma. Vispa till en jämn smet. 3 st ägg 2 dl strösocker 200 g mandelmjöl 2 krm salt 1,5 tsk vaniljsocker 2,5 tsk kardemumma Alla ingredienser tillsatta. En jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 22 minuter.Om man skakar lite försiktigt på formen så ska den dallra i mitten men inte i den yttersta kanten. Då är den lagom kladdig. Smeten i formen. Färdiggräddad semmelkladdkaka. Låt svalna och stelna. Servera rumstempererad eller kylskåpskall. Sikta över florsocker och servera med vispad grädde. Ät och njut! ca 1 msk florsocker 5 dl vispgrädde Svalnat och stelnat. Semmelkladdkaka med florsocker. Hållbarhet och förvaring: Semmelkladdkakan kan förvaras i rumstemperatur minst 1 vecka, i kylskåp minst 2 veckor. Den kan också frysas och håller sig då minst 3 månader. Se även dessa recept | Efterrätter | Semlor Minisemlor Semlekladdkaka Semlelängd Semlemuffins Semletårta Glutenfri mandelkladdkaka Nötsemmelkladdkaka Kommentarer och betyg Namn: * E-postadress: Det är frivilligt att ange sin epostadress. Din epostadress visas ej! Du behöver inte oroa dig för SPAM! Din epostadress används till att: skicka svar till dig visa din avatar om du har en registrerad avatar på gravatar.com Betyg: Det är frivilligt att sätta betyg. Sätt endast betyg om du gjort receptet. Förklara varför du satt det betyg du satt. Meddelande: * Kontroll Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar. Vill du ha svar? Prenumerera på svar Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd. Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut. Posta kommentar ✏️ Skrivet av Maria Sjöberg 2022-01-20 21:51 Hej! Kan man byta ut sockret till sötströ i receptet semmelkladdkaka. Blir det lika bra och kladdigt tror du? ✏️ Skrivet av Heike 2021-03-10 18:14 Jättegod, fantastik 👍👍 Jag elsker svenska Kladdkaka!!! ✏️ Skrivet av Loggie 2020-01-04 20:54 Hur god som helst!smälter i munnen. Påminner om kardemumma mazariner. 5 av 5 stjärnor får den. Visa alla kommentarer
✏️ Skrivet av Maria Sjöberg 2022-01-20 21:51 Hej! Kan man byta ut sockret till sötströ i receptet semmelkladdkaka. Blir det lika bra och kladdigt tror du?
✏️ Skrivet av Loggie 2020-01-04 20:54 Hur god som helst!smälter i munnen. Påminner om kardemumma mazariner. 5 av 5 stjärnor får den.