Hälsningar från Finland. 😃
Potatissallad
Ett recept på en mycket god potatissallad som jag verkligen rekommenderar! Det blir så otroligt gott med syrliga äpplen i och dressingen är också väldigt god. När man gjort den här receptet vill man inte äta köpt potatissallad mer.
Tid: 40 minuter
Mängd: 4 portioner
Ingredienser:
- 700-800 g färskpotatis eller vanlig potatis
- 2 st syrliga äpplen
- ca 35 g (ca 1 dl strimlad) purjolök
- eller ca 0,5 st stor (1 st liten) röd lök
- ca 15 centimeter (ca 200 g) gurka
- ca 8 st rädisor
Dressing:
- 2 dl gräddfil
- eller 2 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 2 msk senap
- 0,5 tsk salt
- 0,5 krm vitpeppar
- ev. 2-3 msk finhackad gräslök
Glutenfritt
Vegetariskt
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (414 g): 448 kcal, 44 g kolhydrater, 26 g fett, 7 g protein
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Serveringstips
Servera potatissalladen kall till kött-, fisk- och fågelrätter.
Planeringstips
Gör gärna potatissalladen dagen före servering, den blir godare av att stå och safta till sig.
Hållbarhet och förvaring
Förvara i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn, men den ser mest aptitlig ut ju färskare den är.
️ Skrivet av
Har använt det här receptet på potatissallad varje nyår i många år redan! Verkligen den bästa potatissalladen som finns och man vill verkligen inte äta köpt potatissallad efter det här mera! Jag brukar laga den här potatissalladen också till midsommarbordet och den passar väldigt bra med rökt lax.
Hälsningar från Finland. 😃
Hälsningar från Finland. 😃
️ Skrivet av
Använt detta recept i många år, är bästa potatissalladen! 👌 dock utesluter vi rädisor och gurka och har i flera äpplen och purjolök 😋
️ Skrivet av
Super god potatissallad. Smakar sommar 😊😊så god med syrliga äpplen 🍏
️ Skrivet av
Underbar potatissallad, precis som den ska smaka. Skulle bli som tillbehör till grillkvällen när vi rökte kött, men efter vi smakade på hur den blev så hoppa vi över klyftpotatisen helt.
️ Skrivet av
Så god,