Hem> Lunch> Potatissallad

Potatissallad

Ett recept på en mycket god potatissallad som jag verkligen rekommenderar! Det blir så otroligt gott med syrliga äpplen i och dressingen är också väldigt god. När man gjort den här receptet vill man inte äta köpt potatissallad mer.
Potatissallad
Mycket god potatissallad med äpple i som jag verkligen rekommenderar.
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla
Tid: 40 minuter
Mängd: 4 portioner

Ingredienser:

Dressing:

Glutenfritt
Vegetariskt

Gör så här:

  1. Koka potatis (helst färskpotatis) och låt kallna. Ta bort skalet (om du inte kokade utan skal).

    instruktion steg 1.1 potatissallad
    Kokt färskpotatis.
    instruktion steg 1.2 potatissallad
    Skalad avsvalnad färskpotatis.
  2. Dressing:

  3. Blanda gräddfil (eller crème fraiche), majonnäs, senap salt och peppar i en stor serveringsskål.

    Om du vill ha gräslök hacka och tillsätt den också.

    Smaka av. Tillsätt mer salt, peppar eller senap om du tycker det behövs. Tog du för mycket kryddor så blanda ner mer gräddfil/crème fraiche och/eller majonnäs.

    instruktion steg 2.1 potatissallad
    Ingredienserna till dressingen.
    instruktion steg 2.2 potatissallad
    Dressingen blandad och klar.
  4. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor eller hacka rödlöken i små bitar.

    Skär gurkan i mindre bitar.

    Skär rädisorna i små bitar.

    Tillsätt allt till dressingen.

    instruktion steg 3.1 potatissallad
    Hackad lök, gurka och rädisor.
    instruktion steg 3.2 potatissallad
    Tillsätt till dressingen.
  5. Skär äpplen i mindre bitar. Tillsätt till dressingen.

    Blanda alltsammans ordentligt innan potatisen tillsätts (eftersom potatisen är mjukare och lätt går sönder vill man röra så lite som möjligt när man tillsatt den.)

    instruktion steg 4.1 potatissallad
    Äpplen i mindre bitar.
    instruktion steg 4.2 potatissallad
    Tillsätt till dressingen. Blanda.
  6. Skär potatisen i mindre bitar och blanda ner dem också. Rör försiktigt så inte potatisen går sönder allt för mycket.

    Låt stå i kylskåp med plastfolie över fram till servering. Potatissalladen blir bara godare om den får stå ett tag före servering gärna 6-24 timmar.

    instruktion steg 5.1 potatissallad
    Tillsätt potatis i mindre bitar.
    instruktion steg 5.2 potatissallad
    Blanda försiktigt.
    instruktion steg 5.3 potatissallad
    Häll upp i serveringsskål.

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (414 g): 448 kcal, 44 g kolhydrater, 26 g fett, 7 g protein

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera potatissalladen kall till kött-, fisk- och fågelrätter.

Planeringstips

Gör gärna potatissalladen dagen före servering, den blir godare av att stå och safta till sig.

Hållbarhet och förvaring

Förvara i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn, men den ser mest aptitlig ut ju färskare den är.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Jenny
Har använt det här receptet på potatissallad varje nyår i många år redan! Verkligen den bästa potatissalladen som finns och man vill verkligen inte äta köpt potatissallad efter det här mera! Jag brukar laga den här potatissalladen också till midsommarbordet och den passar väldigt bra med rökt lax.

Hälsningar från Finland. 😃
Skrivet av Lisa
Använt detta recept i många år, är bästa potatissalladen! 👌 dock utesluter vi rädisor och gurka och har i flera äpplen och purjolök 😋
Skrivet av Carina Sollén
Super god potatissallad. Smakar sommar 😊😊så god med syrliga äpplen 🍏
Skrivet av Robert
Underbar potatissallad, precis som den ska smaka. Skulle bli som tillbehör till grillkvällen när vi rökte kött, men efter vi smakade på hur den blev så hoppa vi över klyftpotatisen helt.
Skrivet av Connie
Så god,

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl