Bakad potatis med räkor och kesoröra

Ingredienser:
- 2 st bakpotatisar
Kesoröra:
- 500 g räkor
- 0,5-1 st liten röd lök
- 0,5 dl hackad dill
- 250 g keso naturell
- 1 tsk pressad citron
- ca 0,25 tsk salt
- ca 0,5 krm vitpeppar eller svartpeppar
- 1 msk röd stenbitsrom
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i 50-90 minuter med över- och undervärme
-
Lägg potatisarna i en ugnssäker form.
Gör hål i varje potatis med en provsticka, ca 10 st hål.
- 2 st bakpotatisar
Hål sticks i bakpotatis. -
I ugn: Ställ in i mitten av ugnen i 225°C i 50-90 minuter. Tiden beror på hur stora potatisarna är.
I mikro: Kör på full effekt 8-10 minuter. (Tänk på att använda ett fat eller form som du inte är så rädd om. Det blir jättevarmt och glasyren kan spricka om du använder vanlig tallrik.)
För att veta när de är klara så får man ta ut dem och känna med en provsticka. Potatisarna är klara när de är mjuka i mitten, alltså inte någon hård kärna.
Bakpotatis i ugn. Känn med provsticka. -
Skala räkorna. Skär dem gärna i mindre bitar.
- 500 g räkor
Skalade räkor. -
Hacka rödlöken och dillen. Spara gärna några dillkvistar til garnering.
Hackad dill och rödlök. -
Mät upp keso och citron i en bunke. Tillsätt den hackade löken, dillen och räkorna.
Rör till en jämn röra och smaka av med salt och peppar.
- 250 g keso naturell
- ca 0,25 tsk salt
- ca 0,5 krm vitpeppar eller svartpeppar
- 1 tsk pressad citron
Ingredienser till kesoröran. Kesoröran blandad. -
Lägg bakpotatisarna på de tallrikar de ska serveras på.
Skär ett kryss i potatisen som går ganska långt ner.
Skär ett kryss i bakpotatisen. -
Öppna potatisen och fyll den med röran. Garnera med stenbitsrom och en dillkvist.
(Tips: Om du öppnar potatisen så mycket att den ramlar isär för mycket så kan du palla upp den med gurka på sidan, så ser det snyggt ut ändå när du serverar.)
- 1 msk röd stenbitsrom
Bakad potatis serverad med räkor och kesoröra.
Tips & tricks

webmaster
MVH Ofelia

webmaster