Kokostoscakaka
Seg chokladkaka med kokostoscatäcke som är fruktansvärt god samt enkel och rationell att baka i långpanna. Bottnen är som kladdkaka och ovanpå det ett kokoskolatäcke. När jag bjudit på dessa har de haft en strykande åtgång.
Tid: 1 timme
Mängd: 30-40 kakor
Ingredienser:
Kladdkaksbotten:
- 200 g smör
- 4 st ägg
- 5 dl (3 dl om du vill ta mindre socker) strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 1 dl kakao
- 3 dl (180 g) vetemjöl
Kokostosca:
- 200 g (ca 5,5 dl) kokosflingor
- 1 dl ljus sirap
- 2 dl (1 dl om du vill ta mindre socker) strösocker
- 1,5 dl vispgrädde
- 75 g smör
Laktosfritt - Välj laktosfritt smör och grädde.
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per kaka, beräknat på 40 kakor (46 g): 196 kcal, 22 g kolhydrater, 11 g fett, 2 g protein, 2 g fibrer
Tips & tricks
Kakan innehåller mycket socker, tänk dock på att detta är som en dubbel sats kladdkaka mängdmässigt. Vill man göra färre kakor kan man halvera receptet och ta en form som är ca 21x21 cm eller 18x25 cm.
Variationstips
Man kan även göra muffins. En halv sats räcker till 12 stora muffins (amerikansk storlek).
Hållbarhet och förvaring
Förvara kakorna i en plastburk med lock och lägg smörpapper mellan lagren så kladdar de inte ihop. Kakorna går bra att frysa. Hållbarhet 6 månader.
️ Skrivet av
Godaste som finns alla kategorier. Lättbakat och super supergod! Alla älskar den - det blir rena fat..
️ Skrivet av
Godaste kakan någonsin
️ Skrivet av
Använd inte elvisp och vispa inte poröst. Blir som en sockerkaka och otroligt torr. Förstör allting och är besviken på detta recept!
/ Marie, Flen
/ Marie, Flen
️ Skrivet av
Första gången jag gjorde denna kaka blev den nästintill perfekt. Seg kladdkakebotten och toscatäcke utan felaktigheter. Skulle baka kakan igen ett par månader senare med ett betydligt sämre resultat. Kladdkakebotten blev torr och mer likt en sockerkaka. Blev oerhört frustrerad över den torra kakan och gjorde om den- med samma resultat. Använde form 18x25 cm med halverad sats samtliga gånger. De två misslyckade gångerna hade jag kladdkakan 14 min ugn 200 grader nästan precis enligt recept. Vad bör ugnstiden vara för den halverade varianten i den mindre formen? Ska ugnstemperaturen verkligen vara så hög som 200 grader? Tacksam för förtydligande eftersom jag inte minns hur jag gjorde rätt första gången.
️ Skrivet av
Kan inte sluta att göra den här underbara kakan som alla älskar!!! Tack för ett toppenrecept!