Enkelt och gott recept på kladdkaka, en kladdig chokladtårta som är mångas favorit. Den krämiga chokladkakan är god till efterrätt eller som tårta med en klick grädde till. För att få den perfekta kladdigheten så är det viktigt att ha koll på gräddningstiden. Ju kladdigare kaka man vill ha desto kortare tid i ugnen.
Tid: 15 minuters jobb + 22 min i ugnen + 1-2 timmar att stelna
Näringsvärde per bit, beräknat på 8 bitar, inkl. grädde (130 g): 502 kalorier, 39 g kolhydrater, 36 g fett, 6 g protein, 2 g fibrer
Serveringstips
Vispad grädde eller glass. Sikta gärna florsocker över kladdkakan.
Tips & tricks
Du kan även grädda kladdkakan i mikrovågsugn om du har bråttom. Det tar 6-8 min (700W).
Hållbarhet och förvaring
Kladdkakan kan förvaras i kylskåp och håller sig minst 2 veckor. Den går också bra att frysa. Hållbarhet minst 6 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Berit Magnarv
Bästa receptet på kladdkaka. Godaste och smidigt att göra den. Räcker till många.
️ Skrivet av Chamuel
Jätte god och bra kladdig het o så så Gott 🤤😋
webmaster
Svar till
Hugo
️ Skrivet av Susanne
Läs receptet igen så ser du att smöret inte alls är bortglömt. Man tillsätter alltså övriga ingredienser till det smälta smöret. Det står i beskrivningen och man ser det också på bilderna.
️ Skrivet av Hugo
Ni glömde bort smöret så det här var det sämsta recept som jag sett.
️ Skrivet av Bonnie
Det här receptet gick verkligen hem hos oss. Kakan försvann på nolltid! Saltet behövs för att lyfta fram kakaosmaken, annars smakar det bara vaniljsocker.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl