Kall paprikasås

Superenkelt recept på en fantastiskt god kall paprikasås med ajvar relish som tar mindre än 5 minuter att göra. Paprikasåsen passar till det mesta. God till kött, gärna grillat, pastasallad, kyckling m.m.
Kall paprikasås
Tid: 5 minuter
2 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Mät upp crème fraiche (eller något av alternativen), ajvar relish och salt i en skål.

    Rör om till en jämn blandning. Smaka av och tillsätt ev. mera salt eller mera ajvar relish efter behag.

    Låt stå i kylskåp fram till servering.

    crème fraiche, ajvar relish och salt
    Crème fraiche, ajvar relish och salt.
    paprikasåsen blandad och klar
    Paprikasåsen blandad och klar.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (141 g): 353 kalorier, 7 g kolhydrater, 36 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer

Serveringstips

Servera till stekt eller grillat kött eller kyckling. Mycket god till pastasallad.

Hållbarhet och förvaring

Håller sig ca 5 dagar i kylskåp. Täck med plastfolie eller förvara i burk med lock.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Susanne
Svar till Emma: Klicka på "ajvar relish" i ingredienslistan för mer info om vad det är och bild.
Skrivet av Emma
vad är ajvar relish för något?
Skrivet av Nathie, Sandra, Miranda
Skitgod om man har i mycket vitlök och paprikakrydda.. och en litn del vitpeppar. :)
Skrivet av Jenny
Mycket god!

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest