Kall limesås

God och enkel kall sås med lime som passar bra till fisk och fågel.
kall limesås
Recept på superenkel kall sås med lime.
utskrift Skriv ut   länk Kopiera länk   e-posta länk Mejla
Timglas Tid: 10 minuter
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (62 g): 167 kalorier, 3 g kolhydrater, 17 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Tvätta och torka limen. Riv skalet och pressa ur saften.

    instruktion steg 1 kall limesås
    Rivet limeskal.
  2. Blanda crème fraiche med limeskal, limesaft, salt och peppar. Smaka av.

    Låt stå i kylen, gärna minst en halvtimme fram till servering. Rör om ifall det separerar.

    instruktion steg 2.1 kall limesås
    Ingredienserna.
    instruktion steg 2.2 kall limesås
    Blanda.

planera Planeringstips:

Låt gärna stå i kylskåp, minst 20 minuter innan servering så sätter sig smaken bättre.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig i kylskåp 4-5 dagar.

Recept och foto: Susanne Jarl

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest