Madeirasås
Fantastiskt god och lyxig sås som får smak av Madeira och torkad chili. Madeirasås passar bra till kött.
Madeirasås är en supergod sås som passar bra att servera till en fin köttbit t.ex. oxfilé, ryggbiff, entrecôte eller fläskfilé.
Tid: 1 timme varav 10 minuters jobb
4-6 portioner
Näringsvärde per portion, beräknat på 6 portioner (131 g): 293 kalorier, 5 g kolhydrater, 25 g fett, 1 g protein
Ingredienser:
Glutenfritt
Gör så här:
Hållbarhet och förvaring:
Överbliven sås håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Går bra att värma igen på spisen eller i mikron.
Recept och foto: Susanne Jarl
✏️ Skrivet av Yvonne Schöld
2018-11-11 18:19
Jättegod Madeirasås! Använde lite chiliflakes och vanligt rött standardvin. Silade såsen. Den blev perfekt till oxfilé och fläskytterfilé.