Lövbiff med svampsås

En riktig festmiddag blir du när du gör detta recept på stekt lövbiff med lyxig svampsås och ugnsstekta potatishalvor.
Lövbiff med lyxig svampsås och ugnsstekta potatishalvor.
Tid: 45 minuter
3-4 portioner

Ingredienser:

Tillbehör:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Börja med att göra receptet på ugnsstekta potatishalvor.

    Under tiden potatisen är i ugnen gör du receptet på den lyxiga svampsåsen.

    Till sist så steker du lövbiffen enligt nedan.

  2. Hetta upp en stekpanna med smör. När det slutat bubbla så är det dags att börja steka.

    • ca 25 g smör att steka i
    instruktion steg 2 lövbiff med svampsås
    Hetta upp smör.
  3. Stek lövbiffen på hög värme ca 1-2 minuter per sida. Salta och peppra. Servera!

    (Eftersom inte alla lövbiffskivor får plats i stekpannan så steker du i omgångar. Tillsätt en klick smör och låt det bubbla klart innan du lägger på nya köttskivor. Det är viktigt att hålla en hög temperatur om man vill att köttet ska bli stekt och få en fin stekyta och inte kokt. Därför är det viktigt att smöret får bubbla färdigt för då har det en hög temperatur.)

    instruktion steg 3.1 lövbiff med svampsås
    Stek ena sidan. Salta och peppra.
    instruktion steg 3.2 lövbiff med svampsås
    Stek andra sidan. Salta och peppra.

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Hållbarhet och förvaring

Överbliven mat håller sig minst 5 dygn i kylskåp och kan värmas upp igen. Tänk dock på att köttet lätt blir torrt om du värmer det i mikro - värm gärna det andra först och värm köttet de sista 15-30 sekunderna.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Susanne
Svar till Kocken: Det låter gott med grädde i gratängen. Vi ska fixa recept på fisksoppa!
Skrivet av Kocken
Jag tyckte att detta recepten var gott. Fast vi hällde i grädde i gratängen istället för att göra någon sås. det blev som en slags potatisgratäng fast med rotfrukter. vi tillsätte också lite purjolök. Det blev jättegott. Jag undrar om ni kan fixa så ni har ett recept på en GOD fisksoppa som man gör själv. Snällllllla!

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest