Kladdkaka
Enkelt och gott recept på kladdkaka, en kladdig chokladtårta som är mångas favorit. Den krämiga chokladkakan är god till efterrätt eller som tårta med en klick grädde till. För att få den perfekta kladdigheten så är det viktigt att ha koll på gräddningstiden. Ju kladdigare kaka man vill ha desto kortare tid i ugnen.
Tid: 15 minuters jobb + 22 min i ugnen + 1-2 timmar att stelna
6-8 portioner
Ingredienser:
- 150 g smör
- eller margarin
- 3 st ägg
- 2,25 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 4,5 msk kakao
- 0,75 tsk salt
- 2,25 dl vetemjöl
Servering:
- ca 3-4 dl vispgrädde
- ev. ca 1 tsk florsocker
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform eller annan form som tål ugn ca 24 cm i diameter
- ev. elvisp
Ugn:
- 150 °C i mitten av ugnen i ca 22 minuter med över- och undervärme
Baka så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per bit, beräknat på 8 bitar, inkl. grädde (130 g): 502 kalorier, 39 g kolhydrater, 36 g fett, 6 g protein, 2 g fibrer
Serveringstips
Vispad grädde eller glass. Sikta gärna florsocker över kladdkakan.
Tips & tricks
Du kan även grädda kladdkakan i mikrovågsugn om du har bråttom. Det tar 6-8 min (700W).
Hållbarhet och förvaring
Kladdkakan kan förvaras i kylskåp och håller sig minst 2 veckor. Den går också bra att frysa. Hållbarhet minst 6 månader.
️ Skrivet av
Bästa receptet på kladdkaka. Godaste och smidigt att göra den. Räcker till många.
️ Skrivet av
Jätte god och bra kladdig het o så så Gott 🤤😋
webmaster
Svar till
Hugo
️ Skrivet av
Läs receptet igen så ser du att smöret inte alls är bortglömt. Man tillsätter alltså övriga ingredienser till det smälta smöret. Det står i beskrivningen och man ser det också på bilderna.
️ Skrivet av
Ni glömde bort smöret så det här var det sämsta recept som jag sett.
️ Skrivet av
Det här receptet gick verkligen hem hos oss. Kakan försvann på nolltid! Saltet behövs för att lyfta fram kakaosmaken, annars smakar det bara vaniljsocker.
Kick-ass kladdkaka. Rekommenderas!
Kick-ass kladdkaka. Rekommenderas!