Doppebröd
Gott och lättbakat doppebröd som är ett rågsiktsbröd kryddat med pomeransskal som är gott till dopp i grytan.
Gott doppebröd till dopp i grytan.
Tid: 30 minuters jobb + ca 3 timmars jäsning + 35 min i ugnen
1 limpa
Ingredienser:
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
Lär dig mer om ugnsinställningar Så gör du med en varmluftsugn
175 °C i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter
Gör så här:
Serveringstips:
Serveras som dopp-i-grytan-bröd. Går förstås även att äta "som vanligt" bröd med t.ex smör och ost eller skinka, gott även till soppa.
Hållbarhet och förvaring:
Doppebrödet går bra att frysa och håller sig minst 3 månader.
Recept och foto: Susanne Jarl
⭐
webmaster
💬
Svar till
Marcus
✏️ Skrivet av Susanne
2016-03-24 23:40
Oj! Tack så mycket för att du skrev det! Det ska vara 175°C och jag har nu uppdaterat det.
✏️ Skrivet av Marcus
2016-03-24 20:03
15 grader i 35 minuter?
Är det 150 grader det ska stå?