Gräddtårta
Klassisk gräddtårta är aldrig fel. Fyllning och garnering väljer du efter säsong.
Tid: 3 timmar varav 1 ½ timmes jobb
Mängd: 10-12 bitar
Ingredienser:
Sockerkaksbotten:
- 4 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 0,75 dl potatismjöl
- 1,5 tsk bakpulver
Fyllning 1:
- ca 2 dl vaniljkräm
- eller 2,5 dl mjölk och 2 msk strösocker och 2 msk marsanpulver för kokning
Fyllning 2:
- 3 dl färska eller frysta bär t.ex. hallon, blåbär
- ev. 1-2 dl sylt t.ex. hallonsylt
- 2 dl vispgrädde
Garnering:
- 3 dl vispgrädde
- ca 1-2 dl säsongens frukt eller bär t.ex. vindruvor
Vegetariskt
Utrustning:
- elvisp
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 24 cm i diameter
Ugn:
- 175 °C i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter med över- och undervärme
Hållbarhet och förvaring
Förvara tårtan i kylskåp. Servera inom 2 dygn. Tårtan håller sig i ca 5 dygn men grädden börjar få sämre konsistens efter 2 dygn.
️ Skrivet av
Älskar gräddtårta! Har bakat 4 till studenten! Blev perfekta!
️ Skrivet av
Jag gjorde smörgåstårta en gång, oj så god den blev. Den här ser också god ut.
Arne Nilsson, Borås
Arne Nilsson, Borås
webmaster
Svar till
Ann-K L
️ Skrivet av
Tack för ditt fina omdöme, det är verkligen det bästa jag kan få för det är precis det jag försöker uppnå så det är roligt att läsa att du tycker jag lyckats med det! :)
️ Skrivet av
Underbart! Återvänder ständigt till dina recept, då något ska lagas eller bakas. Den absolut bästa pedagogiska "receptsamlingen"! Man behöver inte fundera utan bara göra.
webmaster
Svar till
Susanne
️ Skrivet av
Receptet är nu uppdaterat med förbättrad beskrivning och nya bilder steg för steg.