Recept på "falsk" ostkaka som man gör med keso till skillnad från äkta ostkaka då man använder ostlöpe och mjölk för att själv tillverka sin ostmassa. En mycket god och ganska nyttig efterrätt (mycket protein och lite socker och mjöl)!
Denna ostkaka är väldigt enkel och arbetsinsatsen är liten men den tar drygt en timma i ugnen så lite måste man planera. Smaken är mycket god men inte riktigt lika god som äkta ostkaka.
Förvara i kylskåp, hållbarhet ca 4-6 dagar. Ostkakan kan också frysas ca 6 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av marcus
Blev god enligt receptet även enligt dessa förändringar:
4 matskedar rörsocker och 1 matsked Muscovadosocker
1/3 dl mjöl och 2 matskedar mannagryn
3 dl opastöriserad mjölk 4% fetthalt
godare med grädde o sylt till än att lägga i grädde direkt om man nu vill ha gräddsmak enligt min åsikt och blev riktigt lyckat med mannagryn chansningen gav en ny karaktär =)
️ Skrivet av Christina Aspegren
Jag har en son som är hyperallergisk mot nötter och mandel, men det går lika bra att göra ostkakan utan mandel.
Smakar faktiskt lika bra!!
️ Skrivet av Anitaballazs
Skicka mera recept tex ostkaka
️ Skrivet av Miriam
Hej,
Tack för många bra recept på sajt! När det gäller detta recept tycker jag personligen att det är lättare att mixa mandeln med lite av mjölken (att låta den dra lite först gör det ännu lättare/lenare). Mandel kan ju annars vara lite svårmixad och klibba ihop ibland.
️ Skrivet av Annika
Hej och tack för receptet. Jag ändrade dock lite, och i mitt tycke blev den ännu godare. Jag skallade mandeln och grovhackade den i stället för att mala (finns ocksa färdig grovhackad att köpa). Gillar lite tuggmotstand, även om den inte blir som klassisk ostkaka.
För övrigt gillar jag din receptsajt, och har sparat ner manga favoriter som jag lagar med jämna mellanrum.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl