Bärmuffins med lägre GI
Goda muffins med bär som innehåller fullkornsvetemjöl, mindre socker och har därför lite lägre GI.
Jättegoda nyttigare muffins med bär med lägre GI.
Tid: 35 minuter, varav 20 minuter i ugnen
12 stora muffins
Näringsvärde per muffins (93 g): 226 kalorier, 30 g kolhydrater, 9 g fett, 5 g protein
Ingredienser:
Vegetariskt
Ugn:
Lär dig mer om ugnsinställningar Så gör du med en varmluftsugn
200 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Smörj en muffinsplåt för 12 st muffins.
Smält smöret och låt det svalna. Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker (farinsocker + råsocker) pösigt. Vispa ner vaniljsocker, bakpulver och salt.
Blanda sedan ner vetemjöl, mjölk och smält smör till en jämn smet. Rör därefter försiktigt ned bären.
Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem ungefär till ¾ med smet. Strö ev. över lite råsocker.
Grädda mitt i ugnen i 200°C, ca 20 minuter.
Alla tolv muffins i muffinsplåten.
Recept och foto: Susanne Jarl
⭐
webmaster
💬
Svar till
Karin
✏️ Skrivet av Susanne
2012-08-04 01:49
Jag tror det blir bra och ja det får ett lägre GI då. Skriv gärna om du provar! :)
✏️ Skrivet av Karin
2012-08-03 08:42
Hur blir det om man använder dinkelmjöl i muffinsen istället? (Borde väl få ett lägre GI då?)
⭐
webmaster
💬
Svar till
Ida
✏️ Skrivet av Susanne
2011-05-13 03:07
Det är möjligt men det är nog bättre att göra ett recept som är anpassat för det. Det blir även andra tider, temperatur och placering i ugnen.
✏️ Skrivet av Ida
2011-05-12 23:00
Jag undrar om man kan baka muffinsen som en kaka istället i en rund form?
⭐
webmaster
💬
Svar till
Michaela
✏️ Skrivet av Susanne
2010-08-14 14:24
Ja det går alldeles utmärkt!