Chokladpaj med mandel
En mycket god chokladpaj som är enkel att göra med ett pajskal som inte ska förgräddas. En god fyllning med choklad och mandelmassa toppad med smält choklad.
Tid: 1 timme
ca 10 bitar
Ingredienser:
Pajdeg:
Fyllning:
Garnering:
- 100 g mörk choklad
Servering:
- 3-5 dl vispgrädde
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
- 175 °C i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter med över- och undervärme
Gör en chokladpaj så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (122 g): 501 kalorier, 31 g kolhydrater, 39 g fett, 8 g protein, 2 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara pajen i kylskåp där den håller sig minst en vecka.
️ Skrivet av
Mina och gästernas förväntningar på en så lovande chokladpaj infriades tyvärr inte. Saknade den sötma man kan förvänta av en desert s efter en utsökt middag. Förutom chokladen ovan lämpar den sig bäst med ost och skaldjur. En granne på landet kommer bli förtjust för han är diabetiker och i sådant fall rekommenderas den varmt!
️ Skrivet av
Jätte rolig att baka! Är inne i ugnen nu och kan inte vänta på det färdiga resultatet! :)
️ Skrivet av
Hej jag har aldrig gjort en paj som denna förut så det ska li spännande att se vad min familj tycker om den i kväll. Men jag har ett förslag som inte stod i receptet. Efter att man har brett ut smördegen i formen så ska man ställa den i kylskåpet under tiden som man gör fyllningen. Det gör så att bottnen stelnar och det är bra!
webmaster
Svar till
anonym
️ Skrivet av
Varsågod, roligt att höra att du gillar det!
️ Skrivet av
Riktigt god paj som jag bakat i något år nu! Tack för receptet!