Persilja

persilja
Lite persilja, närmare bestämt kruspersilja.

Persilja är gott och nyttigt och passar även bra att dekorera sin mat med.

Kruspersilja och bladpersilja

Det finns två olika sorters persilja; kruspersilja och bladpersilja. Precis som namnen så har kruspersilja krusiga blad och bladpersilja släta blad. Smaken är ungefär densamma.

Persilja är nyttigt

Persilja innehåller mycket karoten, c-vitamin, järn och kalcium.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av persilja.

Energi: 35 kcal
Kolhydrater: 4 g
Protein: 2 g
Fett: 0 g
Fibrer: 3 g

Tips och info

Finns i affären:

Färsk på grönsaksavdelningen och fryst i frysdisken.

Hållbarhet och förvaring:

Färsk persilja håller sig ca 5 dagar i kylskåp. I kruka kan den hålla sig flera månader om man vattnar och sköter växten. I frysen håller den sig ca 1 år.

Pris:

Relativt billigt. Bladpersilja brukar vara billigast.

Ersätt med:

Dill, gräslök, mynta.

Vad väger persilja?

Måttomvandla persilja mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest