Mycket goda och saftiga bananmuffins som bakas snabbt och enkelt! Passa på att göra det här receptet när du har mogna bananer som blivit bruna på skalet, de bananerna har mest smak och gör sig bäst i bakverk (men är inte lika goda att äta).
Näringsvärde per stor muffins, beräknat på 1 sats = 12 muffins (93 g): 272 kalorier, 35 g kolhydrater, 13 g fett, 5 g protein
Tips & tricks
Det går bra att göra halv sats. De går också bra att frysa. Mogna bananer med mörkt skal ger mest smak.
Variationstips
Det blir gott med kanel i smeten. Det går också bra att tillsätta ½ dl hackade nötter (hasselnötter, mandel eller jordnötter) eller choklad till smeten.
Hållbarhet och förvaring
Förvara bananmuffins i plastpåsar. Går bra att frysa in och håller sig minst 3 månader i frysen.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Åsa Andersson
Har bakat dessa massor av gånger. Tack för receptet!
webmaster
Svar till
Gerodean
️ Skrivet av Susanne
Självklart kan man minska mängden smet om man vill det genom att bara räkna om receptet. Receptet är ju anpassat efter 12 st stora muffins, amerikansk storlek och det blir betydligt fler om man tar mindre bakformar.
️ Skrivet av Gerodean
Tycker 4 ägg är på tok för mycket, så jag minskade till 3 denna gång.
Tog vanliga muffins pappersformar (normal storlek) och plåten blev överfull. Många muffins blev det.
webmaster
Svar till
Magnus Taxell
️ Skrivet av Susanne
Intressant smaksättning, tack för tipset!
️ Skrivet av Magnus Taxell
Jag satte mango och ingefära blandning, istället för banan och citron. Jag använde 2 skalade mangon och 2,5 tsk ingefära, som jag körde i matberedare tills det blev en lös smet.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl