Vetekross

Vetekross
Vetekross

Vetekross är hel vete som klippts i bitar. Vetekross är mycket fiberrikt och innehåller även en del mineraler.

Använd vetekross när du bakar bröd för att få ett nyttigt, fiberrikt och gott bröd med lägre GI.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

röd flagga Glutenfritt:  Nej

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av vetekross.

Energi: 330 kcal
Kolhydrater: 61 g (varav sockerarter: 0.7 g)
Protein: 10 g
Fett: 2.5 g (varav mättat fett: 0.5 g, enkelomättat fett: 0.5 g, fleromättat fett: 1.1 g)
Fibrer: 11 g

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland mjöl.

Tummen upp GI tips:

Tillsätt vetekross i bröd så blir det mera fiberrikt och får lite lägre GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt, ej över normal rumstemperatur.

Sedlar Pris:

ca 15 kr för 400 g

Byt ut Ersätt med:

Rågkross eller vetekli.

Vad väger vetekross?

Måttomvandla vetekross mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Rågflingebullar - Bröd

Rågflingebullar GI-bröd

Recept på Rågflingebullar. Mycket gott, nyttigt bröd med lägre GI som du bakar enkelt. Mycket fibrer.

klocka Tid: 2 timmar vara 1 timme jäsning och 15 min i ugnen

Text och foto: Susanne Jarl

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest