Pärlsocker

pärlsocker
Ett paket pärlsocker.

Pärlsocker ser ut som vita korn och består av sammanpressat socker.

Pärlsocker används som dekoration på bullar och kakor.

Pärlsocker görs av sockerkristaller som pressas samman till kakor som sedan krossas och siktas.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Nej

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av pärlsocker.

Energi: 405 kcal
Kolhydrater: 100 g
Protein: 0 g
Fett: 0 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Finns i affären:

Bland socker på bakavdelningen.

GI tips:

Pärlsocker har mycket högt GI.

Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur.

Pris:

Ca 15 kr för ett paket med 500 g.

Ersätt med:

Strössel. Smakmässigt kan man även byta ut pärlsocker mot annat socker. Men vill man ha något annat dekorativt på t.ex. bullar så kan man sikta över florsocker eller göra en glasyr med florsocker och lite vatten.

Vad väger pärlsocker?

Måttomvandla pärlsocker mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Vill du ha svar?
info
Svar till Mea Skrivet av Susanne
Jag tror det går, förhoppningsvis löser sockret upp sig i smeten. Skriv gärna hur det blev om du provar.
Skrivet av Mea
Om man inte har strösocker kan man använda pärlsocker istället då? Till kladdkaka
Svar till Anders Skrivet av Susanne
Sanded sugar är som strösocker fast större kristaller. Jag har inte sett det i Sverige men du kan ju använda vanligt strösocker istället. Det är inte som pärlsocker, pärlsocker är mycket större vita korn. Sanded sugar är kristaller som är större än strösocker men mindre än pärlsocker.
Skrivet av Anders
Hej,
Har sett benämningen Sanded suger i engelska reccept, men vad är det och var kan man köpa det.
Är det pärlsocker ?
Svar till Hanna Skrivet av Susanne
Tack så mycket! Jättebra tips, jag ska skriva dit det!
Skrivet av Hanna
Tycker det är jätte roligt att ingen, oavsett hur mycket jag än googlar har tänkt på att ersätta pärlsocker med ex strössel finns ju så många olika färger o former på det. Hade problem när jag gjorde dina chokladsnittar upptäckte när jag skulle ta på pärlsocker att de var helt slut. Så tog strössel mix o de blev awsöm
Svar till Lena Limér Skrivet av Susanne
Jag har inte provat, men kan tänka mig att pärlsockret löser upp sig i äggen så du inte behöver krossa det. Om det inte löser sig direkt kan du ju låta det stå några minuter.
Skrivet av Lena Limér
Hej!

Jag vet att man kan använda pärlsocker istället för strösocker men min fråga är om man måste krossa pärlsocker innan man använder det i en sockerkaka eller om det räcker att vispa samman ägg och pärlsocker?

Vänlig hälsning

Lena Limér
Svar till Emma Skrivet av Susanne
Hej Emma! Tyvärr har jag ingen aning om hur man gör pärlsocker själv eller om det ens går.
Annars går det kanske att köpa på nätet och få det levererat hem?
Skrivet av Emma
Hejsan!

Kan du visa oss hur man kan göra sitt eget pärlsocker?
Jag kan inte köpa pärlsocker hos mig, men jag vill
använda pärlsocker till kanelbullar.