Mörk sirap

mörk sirap
Mörk sirap.

Mörk sirap passar bra i mörka bröd och bakverk.

Sirap tillverkas av råsocker från sockerbetor och sockerrör.

Sirap innehåller olika sockerarter; vanligt socker, druvsocker och fruktsocker. Förutom att ge söt smak främjar sirapen jäsningen i bröd, ger en fin bakyta/skorpa på brödet, gör bröden mustigare, saftigare och färska längre och är en utmärkt smaksättare och smakförstärkare i olika typer av maträtter.

Mått och vikt

  • 1 dl = 140 g
  • 1 msk = 20 g
  • 1 tsk = 7 g

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av mörk sirap.

Energi: 310 kcal
Kolhydrater: 77 g (varav sockerarter: 76.0 g)
Protein: 0 g
Fett: 0 g

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

syrup

Hitta Finns i affären:

Bland bakgrejer oftast nära strösocker och andra sockerprodukter.

Tummen upp GI tips:

Sirap är som socker och har mycket högt GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvara torrt i rumstemperatur. Håller sig i flera år. Se bäst före datum.

Sedlar Pris:

ca 15-20 kr för en flaska

Byt ut Ersätt med:

Brödsirap, ljus sirap eller strösocker.

Glödlampa Tips:

Sirap är väldigt kladdigt men löser sig lätt i varmt vatten. Om korken fastnar - spola med varmt vatten.

Vad väger mörk sirap?

Måttomvandla mörk sirap mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Julbröd

Julbröd

Enkelt recept på julbröd som doftar jul och pepparkakor. Brödet är fyllt med nötter, russin m.m. och är fiberrikt och riktigt gott!

klocka Tid: 1 timme och 45 minuter varav 1 timme och 15 minuter i ugnen
kavring

Kavring

Att baka kavring är superenkelt med mitt recept. Brödet behöver inte jäsas. Degen rörs bara ihop och gräddas i ugn. Mycket gott och saftigt bröd.

klocka Tid: 15 min jobb + 1 timme i ugnen
kryddkaka

Kryddkaka

Kryddkaka är en mycket god mjuk kaka med en smakkombination av kaffe, sirap, kanel, nejlikor och russin.

klocka Tid: 90 minuter varav 60 minuter i ugnen
Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd

Mycket enkelt recept på jättegoda mörka grova limpor med solrosfrön och annat gott som inte kräver jäsning. Blanda bara ingredienserna och grädda i ugnen!

klocka Tid: 2 timmar varav 20 minuters jobb
vörtbröd

Vörtbröd

Baka eget jättegott vörtbröd till jul. En mycket god vörtlimpa som är enkel att göra med porter, julmust, nejlikor och pomeransskal.

klocka Tid: 3,5 timmar varav 20 minuters jobb

Text och foto: Susanne Jarl

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest